Pariisista palannut kansanedustaja Kimmo Kiljunen jää pois eduskuntatyöstä koronaviruksen varalta: "En ehdoin tahdoin mene ihmisten lähelle"

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen jäi vapaaehtoiseen koronaeristykseen – näin hän kertoi syistä suorassa lähetyksessä 6:55

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) jää muutamaksi päiväksi pois eduskuntatyöstä varotoimena koronaviruksen varalta. Hän vieraili loppuviikosta Pariisissa Kansalliskokouksessa, jonka kolmella työntekijällä todettiin koronavirustartunta.

Kiljunen kertoo olevansa hyväkuntoinen.

– Lenkille olen juuri lähdössä.

Kiljunen tuli kotiin Euroopan neuvoston työmatkalta Ranskan kansalliskokouksesta perjantaina. Työterveyslääkäri soitti Kiljuselle heti lentokoneen laskeuduttua, ja kertoi mistä oli kyse.

– Ranskan kansalliskokouksessa on tavattu kolme koronavirustapausta. Ne eivät ole olleet siinä kokouksessa, jossa olin läsnä, vaan jossain päin Ranskan kansalliskokousta. Se on massiivinen rakennus.

Ei suoraa kontaktia

Kiljunen kertoo, ettei hänellä ollu suoraa kontaktia ranskalaisiin poliitikkoihin, jotka osallistuivat hänen kanssaan Euroopan neuvoston kokoukseen. Muiden toimihenkilöiden kanssa hän ei ollut varsinaisessa henkilökontaktissa.

– Näillä tiedoilla työterveyslääkäri totesi, ettei hän voi määrätä minua karanteeniin.

Kiljunen halusi kuitenkin jäädä pois töistä varotoimena. Hänen mukaansa kyse on siitä, ettei kyse ole pelkästä tautitilanteesta vaan myös sosiaalisesta tilanteesta. Kiljusen mukaan kaikki varotoimenpiteet ovat järkeviä.

– En halua tuottaa kenellekään mielipahaa tai huonoa tunnetta. En ehdoin tahdoin mene ihmisten lähelle ja pidän huolta käsihygieniasta. Jos tulen saliin jossain vaiheessa, siihen on lääkärin lupa, ja noudatan eduskunnan puhemiehistön ohjeistusta.

Kiittää suomalaista terveydenhuoltoa

Koronavirus ei sinänsä pelota Kiljusta, mutta hän on huolissaan siitä, että ylireagoivatko suomalaiset. Kiljunen haluaa viestittää kansalaisille, että vaikka varotoimenpiteet ovat tärkeitä, syytä paniikkiin ei ole. 

– Luotetaan suomalaiseen terveydenhuoltojärjestelmään. Se toimi hyvin minunkin kohdallani. Suomalainen terveydenhuolto on maailman huippua.


Lue myös:

    Uusimmat