Vuosi sitten täpötäysi Musiikkitalo nautti naistenpäivän konsertista, joka havahdutti koko Suomen koronaan – itsekin sairastunut kuoronjohtaja muistelee vuotta MTV Uutisille

4:38
Marjukka Riihimäki lähetti naistenpäiväterveiset Minna Canthin hengessä kaikille naisille – kuuntele terveiset yllä olevalta videolta! 

Vuosi sitten naistenpäivän juhlakonsertissa esintyneen kuoron johtaja muistelee kulunutta vuotta viruslingoksikin nimetyn konsertin jälkeen. 

Tänään on tullut kuluneeksi tasan vuosi naistenpäivän juhlakonsertista, josta uutisoitiin viime keväänä paljon. 

Kyseisessä konsertissa noin sata ihmistä sairastui koronavirukseen. Sairastuneiden joukossa oli niin esiintyjiä kuin yleisöäkin – myös heidän lähipiiriläisiään. Yleisön joukossa istuneista tartunnan sai muun muassa Eeva Ahtisaari, jonka kautta koronan sai myös hänen puolisonsa, presidentti Martti Ahtisaari.

On kuitenkin syytä muistaa, että vuosi sitten tilanne Suomessa oli hyvin erilainen

Tuolloin tautitapausten jäljitys oli aivan lastenkengissä, eikä kaikista koronaviruksen aiheuttamista oireista tiedetty. 

Naistenpäivän juhlakonsertissa esiintyneen Philomela-kuoron johtaja Marjukka Riihimäki muistelee, ettei tuolloin tunnettu käsitettä turvaväli – kasvomaskejakaan ei käytetty. 

Riihimäen mukaan Musiikkitalolla vuosi sitten järjestetty konsertti oli loppuunmyyty, syystäkin – olihan konsertti odotettu. 

– Konserttimme naistenpäivänä 8.3.2020 oli yksi kaikkien aikojen hienoimpia kokemuksia. Ja heti seuraavalla viikolla Suomi meni kiinni, Riihimäki muistelee vuodentakaisia tapahtumia. 

– Se oli ihan maailmanlaajuisesti normaalin elämän pysähtyminen. Olen kuullut samankaltaisia tuntemuksia kollegoilta niin kotimaasta kuin maailmaltakin. 

Riihimäki itsekin sairastui naistenpäivän juhlakonsertin jälkeen koronavirukseen. 

Samalla, kun piti tottua rajuihin koronarajoituksiin, hän yritti toipua viruksen aiheuttamasta taudista. 

– Kun elämä lähti taas rullaamaan, me olemme yrittäneet muiden kuorojen tapaan pitää kiinni siitä voimasta ja taiasta, jonka olemme vuosikymmenien aikana kuoromme kanssa rakentaneet. 

– Muutamia livetreenejä ja -esiintymisiä lukuun ottamatta harjoituksemme on pidetty Zoomissa, valtavan digiloikan tehnyt Riihimäki kertaa.

Kuoronjohtaja Marjukka Riihimäki näkee etäajassa myös paljon hyvää – kuuntele haastattelu yllä olevalta videolta! 

"On valtava kaipuu yhdessä laulamiseen"

Kuoronjohtajan mukaan kuorolaisilla on todella suuri kaipuu esiintymislavoille pitkän korona-ajan jälkeen. 

Riihimäen mukaan esiintyminen on kuorolaisille tärkeää niin henkisen kuin fyysisenkin hyvinvoinnin kannalta. 

– Toivomme, että mahdollisimman pian löytyisi keinot siihen, että kuorot pääsisivät harjoittelemaan ja esiintymään turvallisesti.

– Meillä on valtava kaipuu yhdessä laulamiseen ja konserteissa vuorovaikutukseen yleisön kanssa, Riihimäki toivoo.

Marjukka Riihimäki lähetti naistenpäiväterveiset Minna Canthin hengessä kaikille naisille – kuuntele terveiset yllä olevalta videolta! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja