Presidentti Niinistön yskiminen kiinnitti huomion tiedotustilaisuudessa: "Vietävän sitkeä flunssa"

Sauli Niinistö köhi tiedotustilaisuudessa:"Vietävän sitkeä flunssa" 1:36
Presidentti piti tiedotustilaisuuden hieman flunssaisena.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tiedotti tänään, millaisia poikkeusjärjestelyjä Linnan juhlissa aiotaan tehdä koronavirustilanteen vuoksi. Presidentti Niinistö piti tiedotustilaisuuden hiukan flunssaisena, mutta hänet on testattu koronavirustaudin varalta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi flunssastaan tiedotustilaisuudessa, jossa hän kertoi Linnan juhlien järjestämisestä poikkeusvuonna.

– Tämä on vietävän sitkeä flunssa, Niinistö kertoi vastauksena 7 päivää -lehden toimittajalle, joka kysyi aiheesta Niinistön yskittyä tilaisuudessa. 

Viime viikon maanantaina presidentti Niinistön työmatka Liettuaan ja tapaaminen maan presidentti Gitanas Nausėdan kanssa peruuntui flunssan vuoksi.

Tuolloin tasavallan presidentin kanslia tiedotti, että presidentti on testattu koronaviruksen varalta ja että testitulos oli negatiivinen. Niinistö toisti asian myös tiedotustilaisuudessa.

Presidentti Niinistö vieraili kuitenkin viime perjantaina Ruotsissa Tukholman kuninkaallisen sotatieteen akatemian 225-vuotisjuhlassa. Hän kertoo käyttäneensä vierailulla maskia – tilanne sai hänet pohtimaan maskin käytön syitä myös laajemmin.

– Meidän kaikkien kannattaa nyt miettiä, ettei maski ole niinkään itsensä suojaamista kuin ympäristön rauhoittelua silloinkin, kun on vaikka kuinka monta covid-testiä tehty, Niinistö toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat