Mainos

Presidentti piti liikuttavan puheen Hurstin joulujuhlassa: "Toivon, että ensi vuosi olisi onnellisempi"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Heikki Hurstin järjestämässä vähävaraisten joulujuhlassa. Presidentti kertoi puheessaan olevansa iloinen ihmisten auttamisenhalusta.

–  Joka kerta on jäänyt sama mielikuva niin teistä kävijöistä, mutta erityisesti siitä väestä, joka on siellä auttamassa. Ajattelen, että onko se niin, kun toinen toistaan auttaa, niin avustettavan lisäksi myös auttaja saa itsellensä paljon hyvää mieltä. Sehän on yksi joulun keskeisiä sanomia, Niinistö pohti.

Presidentti nosti puheessaan huolenaiheista esille erityisesti turvapaikanhakijoiden tilanteen.

– On hyvin inhimillistä, että ihmiset lähtevät hätää ja vainoa pakoon. Sellainen käsitys on tullut, että Euroopassa asiat ovat paremmin. Pyrkimys kohti parempaan on myös täysin inhimillistä ja hyväksyttävää, mutta kun ihmisvirta on näin suuri, on tehtävä joitakin valintoja. Se tarkoittaa, että ensisijaisesti pyritään saamaan turva niille, jotka pakenevat henkensä puolesta. 

1:40

Niinistö päätti puheensa toiveeseen siitä, että asiat menevät ensi vuonna entistä parempaan suuntaan.

– Minulle tuli tänä aamuna mieleen, kun aurinko paistoi suoraan kahvipöydässä silmään, että eikö ole olemassa vanha suomalainen viisaus, että jos jouluaattona aurinko paistaa, niin ensi vuosi on onnellisempi? Onko sellainen?

– On! yleisöstä huudetaan ja puhjetaan taputuksiin.

– Oikein hyvää jouluaattoa ja joulunajan tunnelmaa. Sydämestäni toivon, että se ensi vuosi on todellakin jokaiselle meille onnellisempi, Niinistö päättää puheensa.

Perinteinen vähävaraisten joulujuhla keräsi Helsingin Messukeskukseen arviolta yli 1200 ihmistä. Tänä vuonna juhlat siirrettiin Pasilaan, koska Töölön Kisahallin tilat ovat käyneet ahtaiksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.