Presidentti Sauli Niinistö piti puheen Hurstin vähävaraisten joulujuhlassa – muistutti vihanpidon järjettömyydestä: "Se ei näytä alkuunkaan ihmismäiseltä"

14:43
Video: MTV paikalla Hurstien perinteisessä vähävaraisten joulujuhlassa

Hurstin perinteinen joulujuhla vähävaraisille ja yksinäisille järjestettiin jälleen tänäkin vuonna. Juhlavieraiden joukossa oli myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka muistutti puheessaan sovun tärkeydestä.

Helsingin Messukeskus täyttyi aattona joulumielestä, kun Hurstin perinteinen vähävaraisten joulujuhla täytti tilan jouluruoilla ja lauluilla. Ruoat ja vieraille jaettavat lahjakassit on koottu lahjoituksista, ja juhlan järjestäminen on ollut pitkälti vapaaehtoisten ansiota.

Juhlassa vieraillut tasavallan presidentti piti tilaisuudessa puheen, jossa hän ensimmäisenä kiitti Hurstin perhettä ja kaikkia juhlan järjestämisessä auttaneita.

Sen jälkeen presidentti puhui sovusta ja huumorista, mutta siitä huolimatta puheessa oli vakava sävy.

– Näinä päivinä me olemme kuulleet paljon puhetta siitä, kuinka ihmisten käyttäytyminen toisiaan kohtaan on koventunut. Me kuulemme kovaa, julmaa puhetta, Niinistö sanoi.

"Huumori antaa toivoa"

Presidentti kertoi hätkähtäneensä erästä uutisjuttua Britanniasta. Siinä eräs kadunkulkija totesi, että maan kansalaiset ovat oppineet vihaamaan toisiaan kinasteltuaan niin pitkään brexitistä, eli maan EU-erosta.

– Se on aika karmeaa, Niinistö totesi.

– Luulenkin, että ne ihmiset, jotka joka päivä kohtaavat hyvin konkreettisia vaikutuksia elämässään, oudoksuvat vielä enemmän sitä, että tuollaista riidankylvämistä, vihanpitoa, jaksetaan harrastaa. Se ei varmaan heidän näkökulmistaan näytä alkuunkaan ihmismäiseltä, presidentti lausui.

Presidentti sanoi huomanneensa, että joissain joulupöydissä kovasti naurettiin ja hymyiltiin juhlan alkaessa. Siihen iloon presidentti myös päätti puheensa.

– Joskus huumori auttaa; se antaa toivoa. Pidetään sitä yllä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja