Mainos

Presidentti Niinistön yllättävä kannanotto MTV Uutisille: Ilmastoahdistusta ei kannata kokea Suomessa

Presidentti Sauli Niinistö kannustaa suomalaisia ilmastotekoihin reippaalla mielellä ja ahdistumatta.

Joensuussa Taitaja 2019 -tapahtumassa vieraillut presidentti tapasi päivän aikana paljon nuoria ja keskusteli heidän kanssaan myös ilmastoteoista.

– Sanoin heille, että ennen kun jotain vempelettä tarvittiin, mentiin kauppaan ja vertailtiin hintoja, tehoja ja sellaisia seikkoja. Tänään mietitään, missä se on tehty ja mistä se on tehty, ja miten se vaikuttaa ympäristöön, kun joudun siitä vempeleestä joskus luopumaan.

Presidentin mielestä ilmastoahdistusta ei kannata Suomessa kokea.

– Minusta ei. Jos aletaan tuntea ahdistusta, tulos jää kovin huonoksi. Tehdään vaan nyt ahdistumatta, Niinistö vastasi mediatilaisuudessaan MTV Uutisten kysymykseen.

Presidentti sanoi, ettei koe henkilökohtaisesti mitään ahdistusta.

– Ei saisi ajatella niin, että toimenpiteet, joita ilmastonmuutoksen tekemiseksi tarvitaan, olisivat jotenkin painavia tai ahdistavia. Jopa päinvastoin ne voivat tuottaa aivan uutta sisältöä.

–  Suomalaisista suurin osa tuntee tuolla metsien kätköissä suurta onnen tunnetta. Materiapuolella jotain voi puuttua jos on kovin syrjässä. Mitä kukin sitten arvostaa. Luulen, että luonnollisen elämän arvostaminen alkaa kasvaa, tarkoitan läheisyyttä siihen, missä ihminen on osa, presidentti filosofoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja