Presidentti Niinistö kertoo MTV:n Uutisextrassa, miten koronaepidemia näkyy hänen arjessaan: "Alan pikku hiljaa sopeutua tähän ajatukseen"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo MTV Uutisextran haastattelussa, miten koronaepidemia on vaikuttanut hänen arkeensa. Hän pyrkii olemaan tarkkana ja noudattamaan ohjeita, joita kaikille on annettu.

Jokapäiväisen työn tekeminen on muuttunut haastavaksi.

– Kun ei enää tapaa ihmisiä, mutta tuloksen näkee lukijoista, jotka kertovat kuinka paljon sähköisiä välineitä päivässä käyttää. Sen kanssa näyttää viihtyvän hämmästyttäviä aikoja, sanoo Niinistö.

Koronatestiä Niinistölle ei ole tehty.

Osa suomalaisista on eristyksissä ja toisaalta perheet viettävät paljon aikaa yhdessä.

– Voi olla niinkin että tämä läheisyys, jota nyt sitten kodeissa on vaikuttaa myös sillä tavalla, että perheessäkin opitaan taas tuntemaan toisiaan vähän perusteellisemmin ja toivon mukaan ymmärtämäänkin vähän toinen toistaan.

Niinistö toteaa että tilanne on "nitistettävä päivä kerrallaan".

– Olen tainnut jossain sanoakin, että illalla kun pään painaa tyynyyn on päivän paras hetki siinä mielessä, että taas on voitettu yksi päivä.

Presidentti sanoo, että pandemia ei kestä ikuisesti ja jonain päivänä siitä vapaudutaan.

– Jonain päivänä sitten taas pääsemme vapaasti liikkumaan, ja se on sitten kuin kevätlaitumilla.

Itse hän ei ole kaivannut vapautta niin paljon kuin kuvitteli.

– Alkaa siis pikkuhiljaa vain sopeutua tähän ajatukseen.

Kysyttäessä, mikä häntä ilahduttaa näinä aikoina, presidentti nostaa esiin muutoksen ihmisissä.

– Ihmiset suhtautuvat toisiinsa ja elämäänsä tietyllä tavalla vakavammin. Se ei ole kuitenkaan sellaista rajoittavaa vakavuutta, vaan nimenomaan keskeisten asioiden ylösnousua tietyllä tavalla kunkin mielessä. Ilahduttaa, kun toivon mukaan huomaa itsessäänkin sellaista.

Presidentti Sauli Niinistön koko erikoispitkä haastattelu MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla klo 19.20. Haastattelijana on yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

Lue myös:

    Uusimmat