Mainos

Presidentti Niinistö Venäjästä: Ei mitään syytä pelätä

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen on tärkeää keskustella Venäjän kanssa, jotta väärinymmärryksiltä säilytään. Linnanjuhlia tänään isännöivä Niinistö kommentoi kansainvälitä tilannetta MTV uutisille hetki ennen itsenäisyyspäivän kättelyiden alkamista.

Presidentin mukaan Ukrainalla ja ukrainalaisilla on edessä vaativa aika. Hänen mukaansa talvi ja alkukevät näyttävät, kuinka hyvin ukrainalaisia pystytään auttamaan.

– Toivon kovasti, että tämä kansainvälinen poliitiinen tilanne kirkastuu, ja keskusteluyhteys EU:n ja Venäjän välillä sekä Yhdysvaltojenkin välillä paranee. Luulen, että sitä kautta loppujen lopuksi voidaan myöskin edesauttaa ukrainalaisia, Niinistö sanoo.

"Ymmärrän, että Venäjä hämmentää"

Niinistön mukaan epävakaasta tilanteesta huolimatta suomalaisten ei tarvitse pelätä itänaapuria.

– Ei meillä ole mitään syytä pelätä, me olemme aina tässä pärjänneet ja pärjäämme jatkossakin. Toki ymmärrän hyvin, että Venäjän käyttäytyminen – jos ei suorastaan pelota – niin hämmentää. Meidän tehtävämme tietysti on keskustella asiat venäläisten kanssa niin, ettei lisää hämmennyksiä tapahtuisi.

Samoilla linjoilla on myös Suomen puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg

– Ajat ovat vakavat, ja kuten tänään totesinkin, huolestuneena Suomessa seurataan ympäristömme kehitystä.

Lindbergin mukaan toiminnan taso on muuttunut niin Suomen itä-, etelä- kuin länsipuolellakin, kun sotilaallista toimintaa on tullut lisää. Myös Suomi on lisännyt tiedustelumahdollisuuksiaan ja joukkojen valmiutta.

– Ei tässä mikään näistä asioista ole kuitenkaan Suomeen uhkana kohdistunut, ja täällä Suomessa voimme elää aivan normaalielämää, Lindberg summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.