Presidentti Niinistö pitää Junnila-kohua "vähintään kiusallisena" – penää MTV Uutisten haastattelussa selkeätä viestiä ulkomaille

Presidentti Niinistö pitää Junnila-kohua "vähintään kiusallisena" – penää MTV Uutisten haastattelussa selkeätä viestiä ulkomaille 0:49
Katso video: Näin tasavallan presidentti Niinistö kommentoi Junnila-kohun vaikutusta hallitukseen ja Suomen maakuvaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo SuomiAreenan Presidentin kyselytunnilla, että hän pitää elinkeinoministeri Vilhelm Junnilaan (ps.) liittyvää kohua "vähintään kiusallisena" hallitukselle. Niinistö toivoo hallituksen välittävän ulkomaille selkeätä viestiä tavoitteistaan ja Suomen arvoista.

Reilu viikko sitten työnsä aloittaneen Petteri Orpon (kok.) hallituksen alku on ollut myrskyisä, kun elinkeinoministeri Vilhelm Junnila (ps.) joutui keskiviikkona eduskunnassa luottamusäänestykseen väitettyjen äärioikeistokytkösten ja vanhojen natsivitsien seurauksena. Junnila sai eduskunnan enemmistön luottamuksen taakseen.

MTV Uutiset kysyi tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä jupakan vaikutuksista Suomen maakuvaan SuomiAreenan Presidentin kyselytunnilla.

– Tietysti noin yleisemmin hallituksen täytyy pitää huolta siitä, että sen politiikka ulkomailla tiedetään ja politiikan sisältö on sellaista, joka myöskin nauttii läntistä arvostusta ja on meidän arvojemme mukaista. Ja sen seikan selvä esiin tuominen on varmasti tärkeätä, presidentti pohtii.

Junnila-kohua presidentti kommentoi suoraan seuraavasti:

– Tähän yksittäiseen tilanteeseen liittyen: olen aiemmin saanut aika paljon moitteita liiallisesta puuttumisesta, mutta jos nyt arvioin niin, että vähintään se on kovin kiusallinen hallitukselle. Vähintään.

Niinistön mielestä olisi suotavaa, että hallitusohjelman tavoitteita tehtäisiin nyt kaikin keinoin ulkomailla selväksi, jotta epäselvyyksiltä vältytään.

Elinkeinoministeriin liittyvää kohua on käsitelty myös kansainvälisessä mediassa.

– Hallitusohjelmasta varmasti näkyy, mitä hallitus tavoittelee ja sen kertominen on hallituksen tehtävä. On syytä käyttää kaikki keinot kertoa, mitä hallitus tekee ja aikoo tehdä, Niinistö sanoo.

Presidentin kyselytunti lähetetään kokonaisuudessaan perjantaina kello 20.00 MTV Katsomossa sekä MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat