Petteri Orpo astui median eteen Brysselissä – tapaus Junnila ei noussut esille mediatilaisuudessa

Onko tapaus Junnila noussut tapetille EU:ssakin? Petteri Orpo vastaa kysymyksiin Brysselissä 11:07
Petteri Orpo ja Roberta Metsola pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden Brysselissä.

Pääministeri Petteri Orpo osallistuu Brysselissä 29. ja 30. kesäkuuta järjestettävään Eurooppa-neuvoston kokoukseen.

Orpo matkusti Brysseliin jo tänään, ja tapaa Euroopan parlamentin puheenjohtaja Roberta Metsolan jaEuroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin.

Kesäkuun Eurooppa-neuvoston asialistan aiheita ovat Ukraina, talous, turvallisuus ja puolustus, muuttoliike ja ulkosuhteet.

Kansainvälisessä lehdistössä on jo aiemmin noussut uutiseksi Orpon hallituksen elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan äärioikeistokytkökset. Odotettavissa oli, että tämänaamuisesta luottamusäänestyksestä kysyttäisiin tilaisuudessa kysymyksiä, mutta aihetta ei nostettu esiin.

Opposition esittämä epäluottamuslause kaatui tänään eduskunnassa, kun Junnila sai äänestyksessä täpärästi eduskunnan luottamuksen. Junnila saa jatkaa tehtävässään äänin 95–86.

Jos Junnilan luottamusta vastaan olisi äänestänyt kymmenen edustajaa enemmän, olisi hän joutunut eroamaan tehtävästään. Oppositiosta poissa oli kaksitoista edustajaa.

Aikaisemmin tänään eduskunnan tiedotustilaisuudessa Orpo kertoi ottaneensa Junnilan vakavahenkiseen puhutteluun keskiviikkona.

– Halusin kysyä siitä, ymmärtääkö hän sen, miksi tämä asia on herättänyt kritiikkiä, ja kyllä hän ymmärsi. Hän vakuutti, että mitä on aiemmin sanonut, hän irtisanoutuu kaikesta ja pahoittelee kaikkia sanomisiaan.

Lue myös:

    Uusimmat