Näin presidentti Niinistö kommentoi Pekka Haaviston tilannetta: "Minun korviini ei ole tullut ulkopuolelta minkäänlaisia epäilyjä"

3:38
Voiko ulkoministeri Haavisto jatkaa tehtävissään, jos hänen todetaan syyllistyneen rikoksiin? Katso presidentin vastaus videolta!

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on parhaillaan rikosepäilyjen kohteena. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön korviin ei ole kantautunut ulkomailta epäilyjä siitä, etteikö Haavisto voisi toimia kesän mittaan yhä uskottavasti ulkoministerinä.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta sai tänään aineiston keskusrikospoliisin tutkinnasta. Asia liittyy ulkoministeri Haaviston toimintaan al-Holin leirillä olleiden suomalaisten kotiuttamisessa.

Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa hallituksen kanssa. Presidentti Niinistö ja ulkoministeri Haavisto muodostavat näin ollen tärkeän työparin.

Presidentti ei ottanut MTV Uutisten SuomiAreena: Tasavallan presidentin kyselytunti -erikoishaastattelussa kantaa siihen, voiko Haavisto jatkaa tehtävässään, mikäli rikosepäilyt pitävät paikkaansa.

– Nythän perustuslakivaliokunta juuri selvittää, pitävätkö epäilyt paikkaansa. Oikeastaan minun nähdäkseni kovin paljoa ei ole muuttunut, Niinistö sanoo.

Niinistö viittasi vastauksessaan mediassa saamaansa arvosteluun valtaoikeuksiensa rajamailla vaikuttamisesta.

– Kun perustuslakivaliokunnassa asia on nyt avoin, jos minä teille jotain muuta tässä vastaisin, kolleganne huomenna moittisi kyllä, että taas se ylitti toimivaltansa, Niinistö vastasi haastattelija Jan Anderssonille.

"Kyllä me aika usein soitellaan"

Presidentin mukaan yhteistyö ministeri Haaviston kanssa on toiminut "ihan moitteettomasti, oikeastaan oikein hyvin".

– Kyllä me aika usein soitellaan, Niinistö kertoo.

Ulkoministerin uskottavuus ei ole tällä hetkellä ainakaan presidentin tietojen perusteella akuutisti koetuksella ulkomaiden silmissä.

– Ainakaan minun korviini ei ole tullut ulkopuolelta minkäänlaisia epäilyjä, ja olen jatkuvasti yhteydessä ulkovaltojen edustajiin, Niinistö sanoo.

– Jos siinä olisi joku vakava ongelma, olettaisin, että siitä olisi minulle joku todennut.

SuomiAreena: Tasavallan presidentin kyselytunti kokonaisuudessaan MTV3-kanavalla ja MTV-palvelussa tänään kello 21!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja