Mainos

Presidentti Niinistö palasi toiveikkaana

Presidentti Sauli Niinistö on toiveikas Ukrainan tilannetta koskevien neuvotteluiden suhteen.

Niinistö kertoo käyneensä avoimia keskusteluja tänään Ukrainan presidentin ja eilen Venäjän presidentin kanssa. Niinistö arvioi, että nyt on paremmat mahdollisuudet tilanteen aukeamiseen kuin pitkään aikaan.

– Puhelimessa ei kaikkea sanota. Kyllä pitää olla avoin keskusteluyhteys. Tämän avustussaattueen kohdalla on käyty hyvinkin moninaisia, mutta avoimia keskusteluja suoraan kasvoista kasvoihin, Niinistö sanoo.

– Huominen asianomaisten maiden ulkoministerien Normandia-kokous jatkaa nyt pitkästä aikaa myös sitä samaa, että keskustellaan avoimesti pöydän ääressä.

Muutakin on tapahtumassa, myös Venäjän ja Ukrainan presidenttien tasolla.

– Ymmärtäisin niin, että he vaihtavat mielipiteitä keskenään tällä hetkellä, Niinistö sanoo.

Niinistö korosti lehdistötilaisuudessa, että hän ei itse hakeutunut rauhanvälittäjän rooliin.

– Aika monet tahot Suomessa erityisesti, mutta myös Suomen ulkopuolelta , Euroopasta kuului ääniä , että eiköhän tämä olisi sellainen tilanne, että Suomi voisi jotenkin toimia. Ja tunsin sen sitten velvollisuudekseni viime kädessä, Niinistö sanoi.

Presidentti Niinistöä on pyydetty jatkamaan aloittamaansa työtä.

– Olen ilmoittanut itse olevani ja Suomen olevan sitoutunut edistämään kaikin mahdollisin ja kykyjemme rajoissa olvin tavoin näitä prosesseja. Heti kun tästä vapaudun, niin minulla on muutama soitto tehtävänä sekä EU:n piirissä että EU:n ulkopuolelle, Niinistö päätti lehdistötilaisuuden.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.