Mainos

Presidentti Niinistö kertoi Ylellä kipeästä kohdastaan – kampanjan teilaus jäi painamaan mieltä

Presidentti Sauli Niinistö vastasi Ylellä Presidentin kyselytunti -ohjelmassa kansalaisten kysymyksiin.

Niinistö kertoi muun muassa, että nuorten syrjäytyminen on häntä lähellä ja kipeä kohta. Hän sanoi pitäneensä epäoikeudenmukaisena rajua arvostelua, jota sai nuorten syrjäytymisen ehkäisykampanjastaan ”Ihan tavallisia asioita”.

Presidentti kertoo, että hän halusi kiinnittää huomiota siihen, mitä kukin voisi itse tehdä, koska hänellä ei ollut valtaa määrätä lisää rahaa eikä raha olisi välttämättä paljon auttanutkaan. Kampanja alkoi syksyllä 2012.

– Silloin kyllä sain valtavat haukut niskaani ja pidin niitä kovin epäoikeudenmukaisina, ihan päämedioissakin. Kunnes sitten huomasin, meni vuosi, niin Yleisradio alkoikin kysyä kansalta, että mitä sinäkin voisit tehdä, sanoi presidentti Niinistö Ylellä.

Hän arveli, että jokaisella on muisto esimerkiksi kannustuksesta tai moitteesta. Presidentti sanoi, että jos jokin asia on säilynyt mielessä 60 vuotta, se on varmasti vaikuttanut syvästi käyttäytymiseen elämän aikana.

Niinistön mukaan tämä kertoo siitä, että satunnaisella pienellä tilanteella voi olla äärimmäisen suuri merkitys nimenomaan nuorelle ihmiselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.