Presidentti hylkäsi Fouganthinen armonanomuksen

Nikita Fouganthine, aiemmalta nimeltään Juha Valjakkala, anoi presidentiltä armoa jo neljättä kertaa. Hänet tuomittiin16 vuotta sitten elinkautiseen vankeuteen kolmoismurhasta.

Ruotsissa tehdystä kolmoismurhasta tuomittu Juha Valjakkala eli nykyiseltä nimeltään Nikita Joakim Fouganthine ei saa edelleenkään armoa tasavallan presidentiltä. Hän jätti lyhyen ajan kuluessa jo toisen armonanomuspyynnön. Edellisen tapaan sekin hylättiin.

Kyseessä oli jo Fouganthinen neljäs armonanomus. Ensimmäisen kerran hän anoi armoa Valjakkalan nimellä. Edellisen kerran hän sai kielteisen päätöksen helmikuussa.

Fouganthine on istunut elinkautista vankeusrangaistustaan yli viisitoista vuotta. Hänet tuomittiin elinkaudeksi vankeuteen kolmen ihmisen murhaamisesta Åmselessa Pohjois-Ruotsissa vuonna 1988.

Armonanomuspyynnön perusteluista ei ole julkista tietoa. Presidentin päätökseen liittyvä muistio sisältää tietoja muun muassa tuomittujen terveydentilasta, perhe-elämästä tai muista niihin verrattavista henkilökohtaisista oloista, joten muistio on rikosrekisterilain ja julkisuuslain nojalla pidettävä salassa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat