Presidentti Duterte jälleen armottomana: Jos vastustatte viranomaisia koronarajoituksissa, ammumme teidät

0:57
Katso Duterten puhe yläpuolelta löytyvältä videolta.

Kovista otteistaan tunnettu Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte ei aio hissutella koronaviruksen kitkemisenkään edessä. Duterte on ohjeistanut virkavaltaa ampumaan kaikki rajoitustoimia ja ulkonaliikkumiskieltoa häiritsevät ihmiset.

– Ohjeeni poliisille ja armeijalle... jos joudutte ongelmatilanteeseen, jossa teitä vastustetaan ja henkenne on vaarassa, ampukaa heidät kuoliaaksi. Ymmärrättekö, kuoliaaksi. Sen sijaan että aiheuttaisitte ongelmia, hautaamme teidät, Duterte totesi uutistoimisto Reutersin mukaan maansa kansalaisille.

Duterte korosti puheessaan tilanteen vakavuutta. Maassa oli kolme viikkoa sitten kolme todettua koronavirustartuntaa. Nyt todettuja tartuntoja on 2311, ja kuolleita on 96. Duterten mukaan kaikkien on nyt noudatteva karanteeniohjeita, pysyttävä kotona, ja korosti, että minkäänlainen lääkintähenkilökunnan vastustaminen on vakava rikos. Duterten mukaan maan lääkintähenkilökunta on joutunut useiden väkivallantekojen kohteeksi.

Ennen Duterten puhetta paikallismedia kertoi häiriöstä sekä pidätyksistä maan pääkaupungin Manilan köyhällä alueella, jossa kansa osoitti mieltään. Paikallisten mielestä hallituksen tarjoama ruoka-apu oli riittämätöntä.

Duterten toimia on kritisoitu laajasti maailmalla. Viimeisten vuosien aikana tuhansia filippiiniläisiä on ammuttu hengiltä, koska heitä on epäilty huumeiden myymisestä tai käyttämisestä. Maan poliisin mukaan heidän toimensa ovat olleet laillisia. Uusimmista Duterten ohjeista poliisi tyytyi kommentoimaan, että ne ovat osa presidentin retoriikkaa, eikä ketään olla ampumassa koronavirusrajoitusten noudattamatta jättämisen takia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja