Miljoonan koronatartunnan ja 50 000 kuoleman raja menee rikki lähipäivinä: "Viimeisen viikon aikana kuolemantapaukset ovat yli kaksinkertaistuneet"

11:43
Myös Euroopassa koronatilanne on pahenemassa entisestään.

Muutama kuukausi sitten lähes koko maailma piti koronavirusta vain kiinalaisten vitsauksena. Vähän tiesimme.

Maailman terveysjärjestön WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus ilmaisi huhtikuun aluksi syvän huolensa koronapandemian leviämisvauhdista.

– Viimeisen viiden viikon aikana olemme todistaneet tartuntojen eksponentiaalista kasvua ja uusia tartuntatapauksia lähes jokaisessa maailman valtiossa ja jokaisella alueella.

– Viimeisen viikon aikana kuolemantapaukset ovat yli kaksinkertaistuneet. Lähipäivinä tartuntatapausten määrä ylittää miljoonan ja kuolemantapausten määrä nousee yli 50 000:n WHO-johtaja totesi.

Afrikan ja Etelä-Afrikan koronakestävyys suuri huoli

Tedros Adhanom Ghebreyesus korosti, että nykyisessä tilanteessa tukea tarvitsevat myös maat ja maanosat, joissa koronavirus ei ole vielä päässyt jylläämään. Hän nosti esiin Afrikan sekä Väli- ja Etelä-Amerikan, jossa epidemian leviäminen aiheuttaisi terveydenhuollon puutteiden takia vielä karmeamman tragedian kuin esimerkiksi Euroopassa.

– On ensiarvoisen tärkeää, että tuemme näitä maita löytämään, testaamaan, eristämään ja hoitamaan tartunnan saaneita sekä tunnistamaan altistuneita, WHO-johtaja jatkoi.

Koronavirustartuntoja laskevan Johns Hopkins -yliopiston viimeisimmän laskelman mukaan tartuntoja oli huhtikuun alkuun mennessä 932 605, kuolemantapauksia 46 800. Euroopassa suurimpia kärsijöitä ovat olleet Italia, Espanja ja Ranska, joiden ohi Yhdysvallat on kuitenkin noussut jo tartuntatapausten määrässä.

Yli puolet maapallon väestöstä on joutunut koronaviruksen takia jo turvautumaan erilaisiin rajoituksiin elämässään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja