Mainos

Presidentiltä joulutervehdys rauhanturvaajille

"Olette edustaneet maatanne kunnialla", kiittää presidentti Tarja Halonen suomalaisrauhanturvaajia joulutervehdyksessään.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tervehtii suomalaisia rauhanturvaajia eri puolilla maailmaa kiittämällä heitä arvokkaasta työstä kriisialueiden vakauttamiseksi: sen tuloksena moni perhe voi elää rauhallisemmassa ja turvallisemmassa arjessa.

- Kansainvälisessä yhteistyössä ja erityisesti kriisinhallintatehtävissä suoriutuminen vaatii ihmiseltä tasapainoisuutta, ammattitaitoa ja oikeudentuntoa. Saamani palaute kertoo, että teiltä löytyy näistä ominaisuuksia. Olette edustaneet maatanne kunnialla, toteaa tasavallan presidentti joulutervehdyksessään.

Ensimmäiset suomalaiset rauhanturvaajat viettivät 51 vuotta sitten jouluaattoaan Port Saidissa Siinain niemimaalla. Myös tänä jouluna useat sadat suomalaiset miehet ja naiset toimivat sotilas- ja siviilikriisinhallintatehtävissä Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Darfurin vaativa operaatio

Presidentti Halonen viittaa tervehdyksessään myös suomalaisen rauhanturvatyön uusiin haasteisiin.

- Valmistelut uuden kriisinhallintaoperaation käynnistämiseksi Tshadissa ja Keski-Afrikan tasavallassa ovat alkaneet. Suomi valmistautuu lähettämään noin 60 rauhanturvaajaa tähän hyvin vaativissa olosuhteissa tapahtuvaan EU-operaatioon, jonka tavoitteena on rauhaa turvaamalla parantaa Darfurin alueelta paenneiden sekä sisäisten pakolaisten elämänlaatua.

- YK:n ja Afrikan unionin yhteisoperaatiossa Darfurissa tulee olemaan myös suomalaisia poliiseja.

Kosovossa Suomella johtovastuu

Kosovossa taas Suomi ottaa ensi kesänä keskisen taisteluosaston johtovaltiovastuun. Suomi valmistautuu osallistumaan myös EU:n siviilikriisinhallintaoperaatioon.

- Kosovon tilanteessa - kuten konfliktien jälkihoidossa yleensä - sotilaallisen ja siviilikriisinhallinnan yhteensovittaminen on ensiarvoisen tärkeää, huomauttaa Halonen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.