Pöytä koreaksi! 8 keväistä kattausideaa

Keväällä on syytä juhlaan. Pääsiäinen, äitienpäivä, vappu ja ylioppilasjuhlat ovat pian täällä. Suunnittele juhlakattaus siis hyvissä ajoin etukäteen ja yllätä vieraasi kevään juhlissa iloisesti.

Näillä kahdeksalla kattausidealla kruunaat keväisen ruokapöydän.

1. Säilykepurkit uusiksi

Mikään ei kruunaa keväistä kattausta paremmin kuin kauniin keväiset kukat. Kokeile perinteisten kukkamaljakkojen sijaan toisenlaista vaihtoehtoa. Säilytä metalliset, korkeamman malliset säilyketölkit ja maalaa ne ihanan helein värein. Asettele erivärisiä tölkkejä ympäri pöytää ja aseta niihin mieleisiäsi leikkokukkia.

2. Tulppaaneilla tunnelmaa

Tulppaanit ovat kevään kuningaskukka. Sen sijaan että asettaisit tulppaanit pöytään kimppuna, asettele ne yksittäin pieniin korkeisiin maljakoihin tai juomalaseihin. Näin voit asettaa tulppaaneja kattaukseen koko pöydän pituudelle.

3. Värikkäät karkkipurkit

Koristele kattaus värikkäin karkkipurkein. Täytä lasiset vauvanruoka -tai hillopurkit kauniin värisin karkein, ja asettele purkit mielesi mukaan osaksi kattausta. Voit vielä viimeistellä purkit sitomalla niiden kansiin kauniinväristä kankaista tai paperista koristenauhaa. Myöhemmin karkit voi syödä jälkiruoaksi, tai voit antaa purkit kotiin viemisiksi vieraillesi.

4. Munakupit käyttöön

Älä heitä roskiin nuupahtaneita kukkakimppuja, vaan leikkaa niistä irti ne kukinnot jotka vielä kukoistavat. Asettele jokainen kukka erikseen omaan munakuppiin, ja saat suloisia pieniä kukka-asetelmia kattaukseesi. Pääsiäisen kunniaksi voit laittaa munakuppeihin värikkäitä koristemunia, ja asetella koristemunia sinne tänne ympäri ruokapöytää.

5. Kukka kruunaa servetin

Asettamalla kunkin lautasliinan päälle kukan takaat persoonallisen kattauksen. Voit joko valita saman kukan kaikille ruokailijoille, tai miettiä erikseen jokaisen vieraan persoonaa kuvastavan kukan. Aseta kukka taitellun lautasliinan päälle, ja raikas keväinen kattaus on valmis.

6. Kata vaihteeksi ulos

Kata pöytä koreaksi pihalle, terassille tai parvekkeelle. Pehmusta puutarhatuolit tyynyin ja aseta lähettyville huopia keväisen viileiden tuulahduksien varalta. Keväiseen iltaan sopivat myös värikkäät tuikkukupit, joissa palavat liekit luovat tunnelmaa illanviettoon.

7. Persoonalliset paperiastiat

Älä väheksy paperiastioita, sillä isolle porukalle ruokaa laittaessa paperiastiat helpottavat huomattavasti myöhemmin koittavaa siivousurakkaa. Älä kuitenkaan valitse perinteisiä valkoisia paperiastioita, vaan etsi persoonallisin värein ja kuvioinnein koristeltuja paperiastioita.

8. Pionit huokuvat herkkyyttä

Mikään kukka ei takaa tyylikästä kattausta yhtä varmasti kuin pioni. Pioni huokuu herkkää romantiikkaa ja ylellistä eleganssia. Osta siis perinteisempien ruusujen tai tulppaanien sijaan tällä kertaa pioneita, ja takaat että pöytäseurueella on ihasteltavaa syömisen lomassa.

Lähde: living.msn.com

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja