Mainos

Powell: USA ei välttämättä vaadi hallituksen vaihtamista Irakissa

USA voi luopua vaatimasta hallituksen vaihtamista Irakissa, mikäli Irak suostuu täyteen yhteistyöhän YK:n asetarkastajien kanssa, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell qatarilaisen al-Jazeera-television haastattelussa.

Mikäli Irak luopuu joukkotuhoaseistaan ja suostuu täyteen yhteistyöhän YK:n asetarkastajien kanssa, saattaa Yhdysvallat ehkä lopettaa vaatimukset hallituksen vaihtamisesta Irakissa. Näin vihjasi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell televisiohaastattelussa myöhään eilen.

-Jos Irakin hallitus hankkiutuu eroon joukkotuhoaseista ja on täydessä yhteistyössä asetarkastajien kanssa, niin se on tosiasiallisesti omaksunut toisen politiikan ja on toinen hallitus, Powell sanoi qatarilaisen al-Jazeera-television haastattelussa.

Powell tähdensi kuitenkin, että Yhdysvallat katsoo edelleenkin olevansa oikeutettu voimatoimiin Irakia vastaan, jos Irak rikkoo YK:n turvallisuusneuvostossa perjantaina yksimielisesti hyväksyttyä päätöslauselmaa.

Presidentti George W. Bush on useaan otteeseen julistanut, että Yhdysvaltain tavoitteena on "hallituksen vaihdos" Irakissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.