Mainos

Powell aloitti Moskovan neuvottelut

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell aloitti tänään neuvottelut Venäjän johtajien kanssa Moskovassa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tapaa tänään Moskovassa Venäjän presidentti Vladimir Putinin sekä ulkoministeri Igor Ivanovin.

Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin Venäjän neuvottelumatka alkoi tänään ulkoministeri Igor Ivanovin tapaamisella. Ivanov sanoi Venäjän toivovan, että molempien maiden presidenttien tekemät ehdotukset ydinaseiden määrän vähentämisestä kirjattaisiin muodollisiksi sopimuksiksi.

-Meistä on tärkeää ryhtyä neuvottelemaan Yhdysvaltain kanssa strategisista aseista ja sopia strategisten aseiden supistamisesta sopimuksen muodossa, Ivanov sanoi.

Viime kuun huipputapaamisessa George W. Bush ja Vladimir Putin keskustelivat ydinkärkien määrän vähentämisestä noin kolmannekseen nykyisestä 7000:sta.

Jo olemassa oleva Start 2 -sopimus supistaa ydinkärkien määrää 3500:aan vuoteen 2007 mennessä. Yhdysvallat on vastustanut neuvotteluja uudesta sopimuksesta, koska Venäjä on kytkenyt hankkeen Yhdysvaltain kaavailemaan, ja vuoden 1972 ABM-sopimuksen kanssa ristiriidassa olevaan ohjuspuolustusjärjestelmään.

Yhteistyö toimii hyvin


Powell tapasi tänään myös presidentti Vladimir Putinin, joka totesi maiden työskentelevän tehokkaasti Afganistanissa humanitaarisen avun toimittamiseksi maahan. Erityisesti Putin mainitsi amerikkalaisten ja venäläisten asiantuntijoiden yhteistyön Bagramin lentokentällä lähellä Kabulia.

Powell puolestaan totesi, että Yhdysvalloilla oli ollut ilo ja kunnia auttaa venäläisiä saapumaan Kabuliin Bagramin kautta. Tämä oli ollut kuvaavaa maiden "hyvällä ja avoimelle" yhteistyölle.

Keski-Aasian entisissä neuvostotasavalloissa viikonloppuna vieraillut Powell ylisti jo aiemmin Venäjän ja Yhdysvaltain suhteiden erinomaisuutta. Powellin mukaan maiden kahdenväliset suhteet ovat tiivistyneet huomattavasti syyskuun terrori-iskujen

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.