Potkut saaneelta José Mourinholta voimakas avautuminen – "Goodbye – näin ei ole enää"

Manchester Unitedin managerin tehtävästä potkut joulukuussa saanut José Mourinho on avautunut vaikeuksista, joita hän kohtasi.

Mourinho luotsasi Unitedia vuosina 2016–2018. Hän oli useiden mediaraporttien mukaan ajautunut loppuaikoina huonoihin väleihin seuran pelaajien kanssa.

Portugalilaisluotsi itse jopa yllättää. Hänen mukaansa Englannin Valioliigan kakkossijaan päättynyt viime kausi oli vaikeuksien myötä yksi hänen uransa parhaista saavutuksista.

– Ihmiset voisivat sanoa, että tämä jätkä on hullu. Hän on voittanut 25 titteliä ja nyt hän sanoo, että kakkossija Unitedin kanssa oli yksi hänen parhaista saavutuksistaan jalkapallossa.

– Sanon näin edelleen, koska ihmiset eivät tiedä, mitä kulissien takana tapahtuu, Mourinho kommentoi BeInSportsin tv-lähetyksessä uutistoimisto Reutersin mukaan.

Mourinho jatkoi puhettaan seuraympäristön merkityksestä.

– Valmentaja tarvitsee nykyään rakennetta. Hän tarvitsee seuraa, joka on organisoitu tietyllä tavalla.

– Seuralla pitää olla omistaja tai puheenjohtaja, toimitusjohtaja, jalkapallojohtaja ja sitten manageri. Tällaisella rakenteella voidaan selviytyä kaikista ongelmista, joita nykyaika tuo meille kaikille.

Mourinho viittasi epäsuoran selkeästi omiin aikoihinsa Unitedissa.

– Seuran täytyy olla erittäin hyvin organisoitu, jotta se selviytyy kaikista tällaisista tilanteista, joissa manageri on vain manageri eikä henkilö, joka yrittää pitää kuria tai sivistää pelaajia.

Mourinho siteerasi samoilla hengenvedoilla Unitedin entistä menestysmanageria Sir Alex Fergusonia.

– Sir Alex Fergusonilla oli tapana sanoa, että sinä päivänä kun pelaaja on tärkeämpi kuin seura, se on goodbye.

– Näin ei ole enää. Managerin pitäisi olla valmentamassa pelaajia – ei pitämässä kuria yllä hinnalla millä hyvänsä. Tarvitaan rakennetta suojaamaan manageria ja pitämään kaikki paikoillaan, jotta pelaajat eivät ole tilanteessa, jossa he tuntevat, että heillä on enemmän vaikutusvaltaa kuin aiemmin.

Mourinho puhui myös valmennushaluistaan.

– Kuulun huipputasolle jalkapallossa, ja siellä tulen vielä olemaan.

Lue myös:

    Uusimmat