Mestarien liigan ja olympiakullan voittanut jalkapalloikoni murtui kyyneliin – kaikki mestaruusmitalit takavarikoitiin

Nigerian maajoukkueessa olympiakultaa Atlantassa 1996 ja Mestarien liigan Ajaxin kanssa kaudella 1994-1995 voittaneen Nwankwo Kanun mestaruusmitalit on takavarikoitu, kertoo Aftonbladet.

Kanulle on tulossa oikeuskäsittely Nigerian viranomaisten kanssa koskien hänen omistamaa hotellikompleksia. Kenelläkään ei ole lupaa mennä rakennukseen Kanun ja viranomaisten tekemän sopimuksen mukaan. 

Kanu sai Lontoon vierailullaan tiedon, että tuntemattomat ihmiset ovat tehneet ratsian ja takavarikoineet kaiken. Tähän sisältyivät Kanun saamat pokaalit, mitalit ja muut palkinnot. Hän oli säilyttänyt niitä rakennuksessa. 

– Se on totta. He ovat vieneet kaiken. Kanu romahti täysin tiedon saatuaan. Hän alkoi itkemään, kertoi Kanun läheinen ystävä Shina Philips Premium Timesille.

Hän oli voittanut urallaan Mestarien liigan, Uefa Cupin, Valioliigan, Englannin cupin ja olympiakullan. Kaikkien näiden saavutuksien mitalit oltiin takavarikoitu.

– He murtautuivat sisään hotelliini ilman oikeuden lupaa ja veivät kaiken. Se on niin epäreilua. Miksi he tekevät minulle näin? Miksi minua, joka olen tehnyt kaikkeni maani eteen, ja jolla on legendan status maajoukkueessa, kohdellaan näin? En ymmärrä, Kanu sanoo.

Nigerialainen pelasi uransa parhaat vuodet hollantilaisen Ajaxin ja englantilaisen Arsenalin riveissä.

Alla keskiviikon iltakymmenen Tulosruutu.


Lue myös:

    Uusimmat