Mainos

Potilasvirta kasvanut SPR:n sairaalaan Bamissa

Potilaiden virta Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalaan Iranin Bamissa on kiihtynyt viime päivinä. Esimerkiksi eilen poliklinikalla kävi hakemassa hoitoa 300 potilasta, kertoi suomalaisten avustustyöntekijöiden tiedottaja Lasse Kylänpää.

- Yleistilanne Bamissa on edelleen melko lohduton. Kaupungissa ei näe vielä esimerkiksi kauppiaita, Kylänpää sanoi.

Vaikka maanjäristyksestä on jo puolitoista viikkoa, moni SPR:n kenttäsairaalaan saapuvista potilaista hakee edelleen apua järistyksessä syntyneisiin vammoihin.

- Hoidettavien pulmien kirjo on hyvin laaja. Sanoisin, että kenttäsairaalalla on suomalaisen aluesairaalan potilaskirjo.

SPR:n kenttäsairaalassa ei ole vielä päästy kokemaan odotettua iloisempaa tapausta: sairaalassa ei ole vielä syntynyt yhtään lasta.

Kenttäsairaalan suomalainen henkilöstö pysyy Bamissa Kylänpään mukaan 2-3 kuukautta. Sairaala jää suomalaisten lähdettyä käyttöön maanjäristysalueelle.

Iranin maanjäristyksessä kuoli ainakin 30 000 ihmistä. Tarkka kuolonuhrien määrä ei edelleenkään ole selvillä.

Tuhoutuneessa Bamissa on yritetty uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin jossain määrin paluuta kohti normaalia elämää. Millat-pankin vaurioitunut konttori avasi ovensa asiakkaille keskuspankin määräyksestä, ja myös posti on ollut auki. Niin ikään viiden koulun on ollut määrä jatkaa toimintaansa. Juoksevaa vettä ja sähköä on ollut saatavilla joissain osissa Bamia, ja kuorma-autot ovat kuljettaneet vettä toisiin osiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.