Mainos

Posti sai huomautuksen ennakkoäänestyskäytännöistä

Oikeusministeriö on huomauttanut Suomen Postia useista puuttellisuuksista presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestyksessä. Ministeriön mielestä varsinkin henkilöllisyyden tarkistamisessa oli runsaasti puutteita. Myös vaalisalaisuus on saattanut ministeriön mukaan vaarantua. Posteissa tehtiinkin uudelleenjärjestelyjä ennen toista vaalia ministeriön huomautuksen jälkeen.

Oikeusministeriön mukaan ensimmäisessä vaalissa jopa suuressa osassa posteja äänestyslippu annettiin kuitenkin ennen henkilöllisyyden tarkistamista. Tällä kierroksella henkilöllisyystodistus pitää olla ennen kuin lappu luovutetaan asiakkaalle.

Ministeriö vaati postilta muutoksia myös äänestyskoppien sijoitteluun. Eräissä posteissa koppien takaa kulki jonoja, jolloin kopissa olleiden äänestäjien vaalisalaisuus on saattanut vaarantua. Kopit pitäisi sijoittaa esimerkiksi seinää vasten.

Oikeusministeriö moittii postia myös jonoista. Jonottaminen ei sujunut ongelmitta varsinkaan ruuhkapaikoissa. Kaiken kukkuraksi lähetekirjeistä puuttui vielä äänestäjien ja vaalitoimitsijoiden allekirjoituksia.

Postille nämä virheet ovat ikäviä, mutta eivät kuitenkaan niin suuria, että niiden perusteella voitaisiin vaatia esimerkiksi äänten hylkäämistä, tulkitsee ministeriö.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.