Porvoon leikkipuistopuukotus: Ensimmäisen puhelun hätäkeskukseen soitti äiti

0:59

Maanantaina Porvoossa isänsä puukottamaksi joutuneen 3-vuotiaan tytön äiti oli ensimmäinen, joka soitti hätäkeskukseen eilen aamulla.

Hätäkeskus sai aamulla hieman ennen kahdeksaa ilmoituksen isästä, joka oli vienyt tyttärensä ja oli aikeissa puukottaa tätä.

Tieto välitettiin poliisille heti, mutta poliisi löysi miehen liian myöhään, sillä 3-vuotiaan tytön henkeä ei enää ehditty pelastaa.

– Äiti soitti hätäkeskukseen sen jälkeen, kun lapsi oli viety. Tämän hetkisen tiedon mukaan ensimmäinen puhelu tuli juuri äidiltä, tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo MTV Uutisille.

Poliisi ei kerro sitä, miten mies vei lapsen. Poliisi tiedotti eilen, että lapsi oli viety luvatta.

Sitäkään Hiltunen ei kommentoi, uhkasiko isä äitiä tai lasta puukolla silloin, kun hän vei lapsen.

– Kuulustelut on kesken siltä osin, että oliko puukotuksen uhkaa aamulla, kun isä oli asunnolla, Hiltunen sanoo.

Poliisit lähtivät nopeasti liikkeelle ensimmäisen soiton jälkeen. Tilanne oli vielä käynnissä poliisin saapuessa tapahtumapaikaksi valikoituneeseen puistoon, jossa partio oli huomannut miehen "jotenkin hakkaamassa lasta".

– Partion toinen jäsen juoksi miehen kumoon ja kytki hänet käsirautoihin, poliisi kertoi aiemmin.

Mies on puhunut kuulusteluissa

Kolmevuotiasta tyttöä lähdettiin heti kuljettamaan sairaalaan, mutta hän kuoli puukotuksessa saamiinsa vammoihin. Isä otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja vietiin Porvoon poliisivankilaan.

Poliisi kuulusteli häntä tänään ensimmäisen kerran.

– Epäilty on puhunut kuulustelussa, mutta emme avaa hänen kertomuksensa sisältöä. Jossain määrin hän kertoo jotain omasta näkemyksestään, Hiltunen muotoilee.

Poliisi ei kommentoi mitenkään sitä, onko mies kertonut jotain motiiveistaan.

Poliisi on aloittanut miehen vangitsemisoikeudenkäyntiä koskevat valmistelut. Vielä ei ole tiedossa, milloin poliisi vaatii miestä vangittavaksi. Istunto on järjestettävä viimeistään torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja