5-vuotias järkyttävän väkivallanteon uhri toipunut hyvin Porvoossa – tapon yrityksestä epäiltyä äitiä ei ole vielä pystytty edes kuulustelemaan

2:09
MTV Uutiset vieraili tapahtumapaikalla kesäkuussa. Katso yltä.

Poliisi ei ole päässyt vielä kuulemaan Porvoossa 5-vuotiaan lapsensa tapon yrityksestä epäiltyä äitiä. Tutkinnanjohtajan mukaan tapauksen tutkinta on muuten loppusuoralla, ja väkivallan uhriksi joutunut lapsi toipunut hyvin.

Poliisi hälytettiin porvoolaisnaisen asunnolle tiistaiaamuna 21. päivä kesäkuuta, kun sosiaaliviranomaiset näkivät asunnon ikkunan kautta, että nainen pahoinpitelee lasta vakavasti. Sosiaaliviranomaiset soittivat hätäkeskukseen.

Tilanne päättyi vasta, kun paikalle saapunut poliisipartio tunkeutui asuntoon ja otti lapsen haltuunsa. Sekä nainen että lapsi toimitettiin sairaalaan.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heidi Niemi kertoo, että lapsi on toipunut tilanteesta "hyvin". Lapsen tapon yrityksestä epäiltyä naista ei ole sen sijaan päästy vielä edes kuulustelemaan.

Tutkinnanjohtaja ei suostu kertomaan syytä tälle, mutta mitä oletettavammin kyse on naisen terveyteen liittyvistä seikoista.

Tutkinnassa odotetaan, että naista voitaisiin kuulla pian. Muuten tutkinnassa ollaan loppusuoralla. Niemi harmittelee jutun venymistä.

– Se on varmasti lähiaikojen asia, ja olemme sopineet viestinnän kanssa, että tiedotamme asiasta lisää sen jälkeen.

– Se on harmi, että tämä on venynyt, mutta aina nämä asiat eivät ole meidän käsissämme.

Niemen mukaan poliisi on tehnyt tutkinnassa katsauksen myös tapahtumapaikalla ensimmäisenä olleiden sosiaaliviranomaisten toimintaan. Poliisi ei ole löytänyt huomautettavaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja