Porvoon veriteko: Poliisi sai hälytyksen lapsensa puukotuksella uhanneesta isästä – partio taklasi maahan liian myöhään

Hätäkeskus sai aamulla ilmoituksen isästä, joka oli vienyt tyttärensä ja oli aikeissa puukottaa tätä. Tieto välitettiin poliisille heti, mutta poliisi löysi miehen liian myöhään, sillä 3-vuotiaan tytön henkeä ei enää ehditty pelastaa.

– Poliisille on tullut hätäkeskuksen kautta ilmoitus tapahtumasta, missä isä on ottanut lapsen ja on aikeissa puukottaa häntä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Jyri Hiltunen.

Tilanne oli vielä käynnissä poliisin saapuessa tapahtumapaikaksi valikoituneeseen puistoon, jossa partio oli huomannut miehen "jotenkin hakkaamassa lasta".

– Partion toinen jäsen juoksi miehen kumoon ja kytki hänet käsirautoihin.

MTV:n rikosoimituksen Jarkko Sipilä, Pekka Lehtinen ja Tiia Palmén analysoivat tapausta maanantaina iltapäivällä mtv.fi:ssä.

8:42

Hiltusen tietojen mukaan tapahtuma kesti kaikkineen joitain minuutteja, alkaen siitä kuinka isä piteli lasta sylissään, päättyen poliisin suorittamaan tilanteen keskeyttämiseen.

Lapsi oli Hiltusen käsityksen mukaan elossa vielä poliisin saapuessa, mutta menehtyi matkalla sairaalaan. Teosta epäilty isä on toimitettu Porvoon poliisivankilaan pidätettynä, ja tätä aiotaan kuulustella huomenna.

Tänään poliisi on suorittanut muuta tutkintaa, ja muun muassa kuulustellut tapahtuman silminnäkijöitä.

”Kaikkemme teimme ja parhaamme mukaan”

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Facebook-sivuilla julkaistiin iltapäivällä koskettava kirjoitus kenttäkonstaapelin kohtaamasta lohduttomasta tilanteesta.

– On tehtäviä ja sitten toisenlaisia tehtäviä. Tänään oli tehtävä, jota kukaan ei halua kohdalleen, tapahtuma, jota ihmismieli ei meinaa käsittää.

– Väistämättä sitä miettii, olisiko itse jotenkin voinut toimia toisin, päässyt paikalle nopeammin…mutta kaikkemme teimme ja parhaamme mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.