Mainos

Mies kuristi 12-vuotiasta tyttöä – terveydelliset syyt voivat estää vangitsemisen

Kuristamisen uhriksi joutunut 12-vuotias espoolaistyttö on päässyt kotiin sairaalasta, kertoi Länsi-Uudenmaan poliisi tiistaina. Tytölle on aiheutunut kuristamisesta vammoja.

Tutkintaa johtava komisario Teemu Värtinen ei kertonut tarkemmin, millaisia tytön saamat vammat ovat. Värtisen mukaan tytön hyvä fyysinen kunto on auttanut tätä selviytymään.

Poliisi otti kuristamisesta epäillyn 57-vuotiaan miehen kiinni maanantaina iltapäivällä juuri silloin, kun hän oli tytön kimpussa. Poliisi oli saanut hieman ennen kahta iltapäivällä ilmoituksen miehestä, joka uhkailee ohikulkijoita Espoon Suurpellossa.

Mies ei kiinni otettaessa tehnyt vastarintaa. Hän on espoolainen, mutta tämän tarkemmin Värtinen ei asuinpaikkaa kertonut. Epäillyllä ei hänen mukaansa ole merkittävää rikoshistoriaa.

Poliisi tutkii tapon yrityksenä 

Poliisi tutkii kuristamista tapon yrityksenä. Epäilty oli tiistaina kiinni otettuna Espoon poliisivankilassa. Värtisen mukaan häntä ei kuitenkaan välttämättä esitetä vangittavaksi, vaikka niin yleensä tehdään, kun rikosepäilynä on tapon yritys. 

– Terveydelliset syyt saattavat estää epäillyn vangitsemisen, muotoili Värtinen.

Muut mahdolliset rikosnimikkeet tarkentuvat Värtisen mukaan tutkinnan edetessä.

Tavarat on saatu takaisin 

Ennen tytön kuristamista mies pysäytteli Värtisen mukaan koululaisia ja otti heidän repuistaan tavaroita, muun muassa puhelimia. Lisäksi hän heitteli muutamien koululaisten reppuja läheiseen puroon. Värtinen vahvisti, että epäilty ei tuntenut ketään lapsista entuudestaan. 

– Tietääkseni hän otti neljän lapsen reput, Värtinen kertoi.

Miehen ottamat tavarat on Värtisen mukaan saatu takaisin. Osa niistä on vahingoittunut, mutta mitään ei ole kateissa.

Tapon yrityksestä epäilty mies soitti itsekin hätäkeskukseen. Värtisen mukaan näiden puhelujen sisällöstä ei kuitenkaan voi tässä vaiheessa kertoa enempää. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.