Mainos

Portsari hakkasi pintaravintolasta valittaneet asiakkaat

Helsinkiläisen yökerhon järjestyksenvalvoja tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen kolmesta pahoinpitelystä. Tapahtumat sattuivat Pohjoisella Rautatienkadulla sijaitsevan ravintola Venuen ovella myöhään vapunpäivänä 2012.

Viimeinen pahoinpitely päättyi oikeudessa kuultujen kertomusten mukaan vasta kun järjestyksenvalvojan kollega uhkasi kaasuttaa työtoverinsa.

Helsingin käräjäoikeuden selvitysten mukaan tapahtumat alkoivat, kun kolme nuorehkoa kaverusta oli menossa Venue-ravintolaan. Ovella oli jonoa ja ensimmäinen ehti ostaa lipun, mutta jäi tuulikaappiin odottamaan taaempana jonossa ollutta kaveriaan. Kolmas oli pankkiautomaatilla.

Lipunmyyjä sanoi ensimmäiselle, ettei tuulikaapissa saanut olla ja käski ”painumaan v***uun”.  Asiakas kertoi odottavansa kaveriaan ja myyjä toisti sanansa.

Tylystä palvelusta suivaantuneena asiakas sanoi kaverilleen, ettei mennä tähän ravintolaan ja pyysi rahojaan takaisin. Miehet kertoivat kiroilleensa ja moittineet paikan tasoa.

Ovella oli lipunmyyjän lisäksi 33-vuotias järjestyksenvalvoja.

Ensimmäiset pahoinpitelyt

Tässä vaiheessa 33-vuotias järjestysmies otti tuulikaapissa olleesta asiakkaasta takaapäin kuristusotteen ja kaatoi hänet maahan. Toinen kaveruksista ihmetteli ”mitä täällä tapahtuu?” ja pyysi järjestyksenvalvojaa lopettamaan.

33-vuotias potkaisi makaavaa asiakasta selkään ja löi toista kasvoihin kämmenpohjalla. Uhri putosi polvilleen.

Kaksikko keräsi tavaransa ja poistui ulos. He ihmettelivät kadulla tapahtumia nyt paikalle ehtineelle kolmannelle miehelle.

Tapauksen kaikki uhrit olivat suomalaisia miehiä. (Jutussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että yhdellä olisi arabitausta).

”Isompi kahakka”

Kavereidensa kohtelusta hämmentynyt kolmas mies meni keskustelemaan järjestyksenvalvojan kanssa ja ilmoitti hänelle ettei näin voinut toimia.

Tuohtunut mies ilmoitti, että soittaisi poliisit ja kysyi järjestyksenvalvojan nimeä. Hän ei kertomansa mukaan uhannut 33-vuotiasta mitenkään.

Kesken keskustelun portsari veti kolmannen miehen tuulikaappiin sidontaotteella ja tämä putosi maahan.

Toinen paikalla ollut järjestyksenvalvoja käski tässä vaiheessa paikallaolleita menemään kauemmaksi ja kielsi muita puuttumasta tilanteeseen.

33-vuotias piti uhria maassa otteessaan eikä tämä kyennyt tekemään mitään. 33-vuotias painoi jalallaan uhrin kaulaa ja löi liikkumatonta uhria kovaa pään alueelle. Uhri oli tässä vaiheessa hapen puutteesta tajuton.

Isku ja osa muista tapahtumista tallentui valvontakameraan.

Järjestyksenvalvoja totesi tuolloin, että uhri sai mitä ansaitsi.

Todistajan kertomuksen mukaan tilanne päättyi kun toinen vahtimestari tuli repimään 33-vuotiasta kollegaansa pois uhrin kimpusta. Mies oli uhrien kertomusten mukaan joutunut uhkaamaan kaasuttamisella.

33-vuotias järjestysmies kertoi oikeudessa, ettei hänellä ollut muistikuvia tapahtuneesta, koska siitä oli kulunut niin paljon aikaa. Mies kiisti syytteet.

Sakkotuomio ei riittänyt

Oikeus piti erityisesti kolmanteen mieheen kohdistunutta väkivaltaa varsin vakavana, eikä sakkotuomio olisi ollut riittävä. Koska 33-vuotiasta ei ollut aiemmin tuomittu rikoksesta, käräjäoikeus päätyi siihen, että viiden kuukauden vankeus voi olla ehdolliseen.

33-vuotias määrättiin maksamaan ensimmäiselle uhrille 250 euroa, toiselle 150 euroa ja kolmannelle 550 euroa kivusta ja särystä. Lisäksi mies joutui korvaamaan rikki menneitä vaatteita.

Korvausvelvollisuus ei oikeuden mukaan ulottunut 33-vuotiaan työnantajaan Eagle Securityyn, koska kyse oli tahallisesta rikollisesta toiminnasta jollainen ei kuulu yökerhon järjestyksenvalvojan työnkuvaan.

Oikaisu: Aiemmin jutussa kerrottiin yhden miehen olevan arabitaustainen. Kolmannen uhrin nimi viittaa ulkomaille, mutta mitään arabi- tai ulkomaalaistaustaa hänellä ei ole. Toimitus pahoittelee virhettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.