Mainos

Pörssipäivä

Teknologiayhtiöt tähdittivät Helsingin pörssin kaupankäyntiä tänään, eikä eniten nousseiden listalle enää päässyt yksinumeroisilla nousuprosenteilla.

Porssi

Pörssin perinteiset vahvat osakkeet Nokia ja Sonera jäivät kurssirallissa pienempien jalkoihin ja metsätoimiala jyräsi lähes viiden prosentin nousullaan puolen prosentin alamäkeen kääntyneen teknologiatoimialan.

Huomenna osavuosituloksensa julkaiseva UPM-Kymmene kallistui lähes kuusi prosenttia 37,20 euroon ja Stora Enso neljä prosenttia 15,45 euroon. Päivän lopuksi Hex-indeksin päätösluvuksi kirjattiin 16 072, mikä on vain 11 pistettä eli 0,07 prosenttia perjantaista alempi.

Painorajoitettu portfolioindeksi sitä vastoin paransi 1,1 prosenttia. Viikko alkoi vaisuhkosti, sillä jälkipörssiykkösen päätteeksi kokonaisvaihtoa kirjattiin 804 miljoonaa euroa. Isot osakekaupat nostivat Aldatan vaihdetuimpien listalle neljänneksi ja osake kallistui 10,50 euroa 130,5 euroon, yrityskauppoja julkistanut Tieto-X kruunasi päivän 49 prosentin korotuksella 10,50:een, Nedecon nousi 22 prosenttia 18 euroon ja Stonesoft ja F-Secure kirivät noin 17 prosenttia.

Tulosvaroituksen antanut Incap heikentyi 8,5 prosenttia 13 euroon. Myös suuret teleosakkeet Nokia ja Sonera olivat laskussa. Nokia maksoi nyt 197,60 euroa, ja Sonera oli heikentyi aamuisen nousun jälkeen 82,60 euroon, kun sijoittajat kotiuttivat viime viikon voittojaan.

Metalli- ja konepajaosakkeet pysyivät lähes perjantain tasolla ja pankeille päivä merkitsi puolen prosentin laskua.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.