Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssi toipui eilisen rankasta alamäestä ja kun Yhdysvaltain tuoreet työllisyysluvut ilmestyivät iltapäivällä, kurssit ampaisivat uuteen rynnistykseen. Markkinat päättelivät, että koronnostopaineet Yhdysvalloissa ovat nyt hellittäneet, kun uusia työpaikkoja syntyi odotuksia vähemmän ja työttömyysaste laski.

iltakorot 030999

Nokian osake nousi 4,10 euroa ja hinta Helsingissä päättyi 80,90 euroon. Nokian siivittämä Hex-indeksi kohentui 238 pistettä eli 3,3 prosenttia plussalle pistelukuun 7498,58 ja painorajoitettu portfolioindeksi osoitti 1,2 prosentin plussaa. Kauppaa tehtiin vilkkaasti myös Soneran ja Tietoenatorin osakkeella, joiden nousuvauhti kiihtyi aamupäivän maltillisista lukemista. Soneran hinta parani 0,56 euroa 22,20 euroon ja Tietoenatorin 0,67 euroa 30 euroon.

iltavaluutat 030999

Metsätoimialan osakkeet pinnistivät päivän päätteeksi lähes torstain lukemiin, kun ne vielä iltapäivällä olivat reilun prosentin miinuksella. Metalli- ja konepajaosakkeet olivat 0,3 prosenttia eilistä kalliimpia ja pankki- ja rahoitustoimiala osoitti 0,8 prosentin nousua. Kokonaisvaihdolla mitattuna kaupankäynti oli verkkaista koko päivän. Vaihtoa kertyi jatkuvan kaupankäynnin päätteeksi 287 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.