Mainos

Pörssipäivä: Uusi Ericsson-uutinen kohensi Elcoteqia

Elcoteqin kurssi ponkaisi tänään Helsingin pörssissä 20 prosenttia ylöspäin, kun yhtiö kertoi Ericsson-yhteistyön jatkumista uudin painotuksin.

Pörssirakennus

Myös reippaasta tulosparannuksesta kertonut Outokumpu kallistui 15 prosenttia 8,51 euroon. Muuten pörssipäivä oli varsin tasainen. Nokian osake oli vajaan parin prosentin nousussa, mikä veti myös Hex-indeksin 1,74 prosenttia plussalle 11 076,69 pisteeseen. Portfolioindeksi nousi 1,45 prosenttia ja vaihtoa kertyi runsaat 940 miljoonaa euroa.

Elcoteqin osaketta vaihtui jälleen vilkkaasti, kolmanneksi eniten heti Nokian ja Soneran jälkeen. Elcoteqin päätöskurssiksi iltapäivän reippaan nousun jälkeen 16,37 euroa, mikä oli 2,70 euroa eilistä ja yli 5 euroa parempi kuin perjantain romahduksen jälkeen. Nokia kallistui päivän aikana 0,68 eurolla 37,80 euroon ja Sonera 0,70 eurolla 22,35 euroon.

Vaihdetuimpien listalla nousussa olivat myös metsäyhtiöt UPM-Kymmene ja Stora Enso sekä Sampo-Leonia, Outokumpu ja Lassila. Metsä-Serlankaan kurssi ei juuri kärsinyt SCA:n Metsä-Tissue -kaupan kaatumisesta. Yhtiön B-osake tuli vain prosentin verran alaspäin.

Keskimäärin metsätoimiala oli 1,35 prosentin ja metallitoimiala 2,73 prosentin nousussa. Pankki- ja rahoitusalalla kurssit paranivat keskimäärin 0,72 prosenttia. Hieman ennen pörssin sulkeutumista julkistettu Nedeconin ja Enderon yhdistymisuutinen nosti Nedeconin ja Meniren kursseja yli 20 prosentilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.