Mainos

Pörssipäivä: USA-epävarmuus painoi kursseja

Nokian osake halpeni tänään Helsingin pörssissä melkein kuusi prosenttia, mikä painoi myös Hex-indeksin selvään laskuun. Nokian kurssilasku syveni iltaa kohti, kun osake lähti alaspäin myös New Yorkissa. Laskun syyksi arveltiin mm. USA:n vaalisotkun aiheuttamaa amerikkalaissijoittajien yleistä hermostuneisuutta, josta joutuivat ensiksi kärsimään ulkomaiset yhtiöt.

Nokian päätöskurssiksi Helsingissä jäi 45,17 euroa, mikä oli 2,78 euroa eilistä vähemmän. Hex-indeksi painui 4,57 prosenttia alaspäin 12 570,36 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi laski sekin, mutta vain 1,63 prosenttia. Vaihtoa kertyi noin 740 miljoonaa euroa. Nokian lisäksi myös Sonera lähti illansuussa selvästi alaspäin ja halpeni lopulta runsaat 5 prosenttia eli 1,19 eurolla 21,27 euroon.

Vaihdetuimpien listalle kivunnut F-Secure sen sijaan kallistui SSH:n kanssa tehdyn uuden sopimuksen ansiosta nelisen prosenttia, 0,21 eurolla 6,11 euroon. Keskeisistä toimialoista tele- ja elektroniikkasektori laski Nokian tahtiin runsaat 5,5 prosenttia. Metsäyhtiöt painuivat keskimäärin 1,43 prosenttia alaspäin, pankki- ja rahoitussektori halpeni noin 2 prosenttia ja metalliyhtiöt olivat pienessä 0,16 prosentin nousussa. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.