Mainos

Pörssipäivä: Sonera ja metsäyhtiöt vauhdittajina

Soneran osake ja metsäyhtiöt pitivät ripeää vauhtia yllä Helsingin pörssissä. Metsätoimialan indeksi kohosi 9,3 prosenttia ja Soneran osakkeen hinta päätyi lähes 14 prosenttia maanantain päätöstason yläpuolelle 28,24 euroon.

Soneran osakekurssi reipastui jo maanantaina 13 prosenttia, kun yhtiö ilmoitti osavuosituloksensa julkistamisen yhteydessä, että se aikoo osallistua kolmannen sukupolven matkapuhelintoimintaan entistä harkitummin.

Alkuvuoden tuloksensa lähes tuplannut UPM-Kymmene paransi osakekurssiaan 10 prosenttia 30,80 euroon. Tällä tasolla UPM-Kymmene on ollut viimeksi toukokuussa. Hyvässä vedossa oli myös Stora Enso, jonka A- ja R-osakkeet nousivat keskimäärin 10 prosenttia.

Kaupankäynti pörssissä sujui muutenkin nousuvoittoisesti. Keskimääräistä kurssikehitystä mittaava Hex-indeksi näytti päivän päätteeksi 5,9 prosentin parannusta pisteluvussa 13418. Hex-indeksin nousutahti on nyt jatkunut jo neljä perättäistä kaupankäyntipäivää. Painorajoitettu portfolioindeksi kiiti 5,4 prosentin vauhtia. Hexiä veti ylöspäin Nokia, jonka hinta oli nousi 2,6 euroa 48,35 euroon eli korkeimmalle tasolle sitten 25. syyskuuta. Nokian osakkeen hinta on hypähtänyt 35 prosenttia viime torstaista, jolloin yhtiö julkisti ennenaikaisesti osavuosituloksensa.

Odotusten mukaisen tuloksen kertonut Nordic Baltic Holding kohosi maltillisesti 0,10 euroa 8,43 euroon ja koko pankki- ja rahoitustoimiala osoitti prosentin vahvistumista. Myös metalli- ja konepajatoimialalla päivä sujui nousuvoittoisesti, sillä parannusta maanantaihin kertyi 1,4 prosenttia. Kokonaisvaihdon määrällä mitattuna pörssikauppaa käytiin vilkkaasti, vaihtoa kertyi 1,1 miljardia euroa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.