Mainos

Pörssipäivä: Sampo putosi rajusti

Vakuutusyhtiö Sammon osake laski selvästi Helsingin pörssissä, kun yhtiön osavuositulos ei aivan yltänyt analyytikoiden ennusteisiin. Iltaa kohti jyrkin lasku taittui, mutta Sammon A-osakkeen 52 euron päätöskurssi oli silti 6,5 prosenttia entistä heikompi. Sampo veti myös koko vakuutustoimialan vajaan 5 prosentin laskuun.

Nokian ja Soneran kurssit sen sijaan pysyivät nousussa, kun teknologiayhtiöt lähtivät vahvistumaan myös New Yorkissa. Nokian osake kallistui Helsingissä 1,19 eurolla 47,75 euroon ja Sonera 0,60 eurolla 20,90 euroon. Koko tele- ja elektroniikkasektori oli noin 2,4 prosentin nousussa. Silti esimerkiksi JOT Automationin kurssi halpeni kuutisen prosenttia 2,91 euroon ja Stonesoftin 6,6 prosenttia 15,40 euroon.

Vaihdetuimpien listalla pienessä laskussa olivat Comptel ja Teleste, F-Secure kallistui hieman. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi nousi Nokian ja Soneran vetämänä 1,8 prosenttia 12977,81 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi sitä vastoin jäi hitusen eli 0,08 prosenttia miinukselle. Kaupankäynti oli melko vaisua, sillä vaihtoa kertyi vain runsaat 680 miljoonaa euroa.

Muista keskeisistä toimialoista metsäteollisuus ylsi runsaan prosentin nousuun, metalliteollisuus painui 0,8 prosenttia miinukselle ja pankki- ja rahoitustoimiala näytti melkein 1,5 prosentin heikennystä edellispäivään verrattuna.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.