Mainos

Pörssipäivä - lasku jatkui iltaan saakka

Helsingin pörssi jatkoi sukellustaan pörssin sulkeutumiseen saakka. Päivän päätteeksi keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi seisahtui pistelukuun 13 623. Hex-indeksi vajosi kaikkiaan 4,24 prosenttia.

Hex-indeksi

Iltapäivällä Hex-indeksi viiletti väliin jopa viiden prosentin laskussa. Pudotusta eilisestä oli 603 pistettä. Painorajoitettu portfolioindeksi vajosi 2,34 prosenttia. Pudotuksen syynä, kuten yleensäkin pörssin suunnannäyttäjinä, toimivat teknologiayhtiöt. Koko telekommunikaatio- ja teknologiatoimiala putosi lähes viisi prosenttia.

Syksy näyttää alkaneen tele- ja teknoyhtiöillä koleasti, sillä moni yhtiö on menettänyt arvostaan siivun. Ensimerkiksi Sonera putosi ensimmäistä kertaa tänä vuonna alle 30 euron. Sonera oli tänään yli kahdeksan prosentin alamäessä sekä Helsingissä että New Yorkissa. Myös eilen odotettua huonomman tuloksensa julkaissut internet-konsultti TJ Group jatkoi syöksyään. Myös Nokia liittyi laskijoiden joukkoon. Nokiaa myytiin 2,45 euroa eilistä päätöskurssia halvemmalla eli 48,70 eurolla. Muita päivän kovimpia laskijoita olivat Raisio, Castrum, Rautakirja ja Neomarkka.

Mollivoittoisessa pörssissä kurssejaan onnistuivat parantamaan toimialoista pankki- ja vakuutusalan, liikenteen ja kuljetuksen sekä kaupan yhtiöt. Päivän nousijoita yli kymmenen prosentin kurssiparannuksella olivat Incap ja Birka Line.

Välittäjien mukaan pörssin alamäessä on kyse yleiseurooppalaisesta ilmapiiristä, sillä sijoittajat eivät suosi nyt teknologiaa. Lontoon ja Frankfurtin pörssit eivät olleet kuudelta Suomen aikaan yhtä rajussa laskussa, mutta nämä pörssit eivät ole yhtä teknologiapainottuneita kuin Helsingin pörssi. Kokonaisvaihtoa kertyi päivän päätteeksi 1 246 miljoonaa euroa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.