Mainos

Pörssipäivä: Hex uusiin pohjalukemiin

Nousutunnelmissa sujunut pörssipäivä kääntyi illansuussa alakuloksi Helsingin pörssissä. Kurssit notkahtivat, kun öljyn hinta pomppasi kymmenen vuoden huippulukemiin ja Yhdysvaltain markkinoilta kantautui lisää tietoja suuryritysten tulosnäkymien heikkenemisestä.

Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi laski päivän päätteeksi 0,3 prosenttia pistelukuun 10 939. Kyseessä oli taas kerran kuluvan vuoden pohjanoteeraus. Portfolio-indeksi, jossa yksittäisten yritysten paino rajoitetaan kymmeneen prosenttiin, taantui 1,46 prosenttia. Pörssin vaihtoveturi Nokia oli aamu- ja iltapäivällä myötäisessä eilisen pudotuksen jälkeen, mutta kaupankäynnin päättyessä Nokia oli painunut 37,15 euroon eli lähes eilisen päätöstasolleen.

Sonera kärsi jälleen Nokiaa enemmän, sillä sen kurssi valahti yli viisi prosenttia ja painui alle 23 euron. Näin Soneraa saa nyt halvemmalla kuin viime syksyn osakemyynnin yhteydessä. Vuoden huippulukemistaan Sonera on menettänyt runsaat kaksi kolmasosaa.

Pienemmistä teknologiaosakkeista takkiinsa sai eniten JOT Automation, jonka kurssista suli yli 12 prosenttia. JOT:n huhuttiin menettävän Nokian Yhdysvaltain asiakaskunnastaan. Yhtiö kiisti huhut, mutta se ei kurssikehitystä parantanut.

Teknologiasektorin ohella myös perinteisessä teollisuudessa kurssit jäivät punaisen puolelle. Metsäosakkeet heikkenivät 1,58 ja metalliosakkeet 0,56 prosenttia. Pörssin valopilkkuihin kuului pankkisektori, joka vahvistui 1,26 prosenttia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.