Mainos

Pörssikurssien nousu jatkuu voimakkaana

Pörssikurssien nousu jatkuu voimakkaana. Kurssien kehitystä mittaava Hex-yleisindeksi ylitti aamun kaupoissa ensi kerran 3 000 pisteen rajan. Vuoden alusta Hex-yleisindeksi on noussut lähes 21 prosenttia. Kahdentoista viime kuukauden aikana kurssinousu on ollut 64 prosenttia.

Myös osakevaihto on viime vuoteen verrattuna käynyt vilkkaana. Päivävaihto on alkuvuonna ollut 700-800 miljoonan markan luokkaa, kun viime vuoden keskimääräinen päivävaihto oli runsaat 400 miljoonaa markkaa.

Kiinnostus on myös jakautunut tasaisemmin eli Nokian lisäksi muutkin yritykset vetoavat sijoittajiin. Kaikkien toimialojen kurssit ovat nousseet. Vuoden vaihteesta toimialoista on eniten noussut sijoitus, peräti 36 prosenttia. Roimaa nousua on ollut myös pankeilla ja rahoituksella, vakuutuksella, elintarviketeollisuudella sekä rakennusteollisuudella.

Yli viidenneksen nousu on ollut lisäksi tietoliikenteessä ja elektroniikassa, metsätoimialalla sekä viestinnässä ja kustannusteollisuudessa. Pienimpään kurssinousuun on alkuvuonna yltänyt kemianteollisuus 12 prosentillaan.

Yleisindeksin 3 000 pisteen rajapyykin rikkoutumista juuri tänään avitti Nokia. Sen osakkeet olivat New Yorkissa nousseet reippaasti, ja kaupankäynti alkoi Helsingissäkin korkeammilla kursseilla heti aamulla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.