Mainos

Pörssikatsaus

Kurssit laskivat Helsingin pörssissä perjantaina jo neljättä päivää. Laskua tahditti huonoja uutisia Turkista kertonut Nokia, joka teki vuoden uuden pohjanoteerauksen. Nokian osake halpeni päivän aikana reilut kuusi prosenttia, ja sen päätöshinnaksi jäi 23 euroa. Osake käväisi päivän aikana 22,52 euron hinnassa, mistä tuli tämän vuoden pohjanoteeraus.

Aiempi pohjahinta oli maaliskuulta, 22,60 euroa. Alaspäin Nokiaa veti alaspäin turkkilaisen matkapuhelinoperaattori Telsimin maksuongelmat. Yhtiö on Nokialle velkaa laitetoimituksista velkaa yhteensä 719 miljoonaa dollaria, eikä se ole kyennyt maksamaan takaisin keväällä erääntyneitä 240 miljoonaa. Alavirettä vahvistivat myös yhä maailmalta kantautuneet tietotekniikkayritysten tulosvaroitukset.

Keskiviikkoisen brittiyhtiö Marconin jälkeen vuorossa ovat olleet amerikkalaiset Adwanced Micro, EMC ja BMC. lllansuussa markkinoilla alkoi liikkua myös huhuja ruotsalaisen Ericssonin mahdollisista tulevista irtisanomisista. Hex-yleisindeksi romahti päivän aikana 4,4 prosenttia lukemaan 7647. Painorajoitettu portfolioindeksi aleni reilut kaksi prosenttia verran päätyen alle kolmentonnin eli lukemaan 2978. Päivän aikana eniten arvostaan menetti tietoturvaratkaisuja toimittava F-Secure, joka sukelsi yli 11 prosenttia.

Myös tietoverkkoyritykset Stonesoft ja Wegan halpenivat kymmenisen prosenttia. Kymmenen laskijan listalla olivat lisäksi mm. Perlos ja Tietoenator. palvelut. Tele- ja elektroniikkatoimiala kerrytti miinusta yhteensä 5,7 prosenttia. Selvää laskua oli myös muissa palveluissa (6 prosenttia), pankissa ja rahoituksessa (2,8) sekä kemianteollisuudessa (2,2). Yksittäisistä osakkeista kovimmassa nousussa oli Menire, joka kallistui 21 prosenttia.

Nousua löytyi lähinnä päivän petraajien Talentumin ja SanomaWSOY:n vetämästä mediasta ja kustannuksesta. Nokian lisäksi vaihdetuimpien kärjessä olivat hieman takapakkia kehittyneet StoraEnso ja UPM-Kymmene. Suhteellisen vilkkaan päivän kokonaisvaihto oli noin 530 miljoonaa euroa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.