Mainos

Pörssikatsaus

Helsingin pörssin Hex-indeksi pääsi tänään lähes eilisen tasolle, vaikka pörssin painavin osake Nokia heikentyikin selvästi.

Porssi

Nokian vastapainoksi Sonera ja Comptel loikkasivat hurjasti. Prelistalla debytoinut Comptel kävi 56,5 eurossa ja päätyi 53 euroon, kauas alle 20 euron merkintähinnoistaan. Sonera puolestaan vahvistui fuusiohuhuista huimat 11,9 prosenttia 50,7 euroon. Aiemmin iltapäivällä Sonera tavoitti 52 euron hinnan.

Huikea suoritus oli myös TJ Groupin 37,7 prosentin loikka 28,5 euroon, joka on yhtiön ennätysarvo. Myös metsäosakkeet olivat 1,2 prosentin nousussa UPM-Kymmenen johdolla. Nokia kärsi voittojen kotiuttamisesta ja alan uutisten aiheuttaman innostuksen haalenemisesta. Yhtiön osake heikkeni 4,1 euroa 166,4 euroon.

Perinteiset metalliosakkeet lipesivät hieman, ja pankkiosakkeet laskivat peräti 0,8 prosenttia. Hex-yleisindeksi sai tukea suurista nousijoista, ja jäi lopulta vain 8 pistettä eli 0,06 prosenttia eilistä alemmas. Hexin päätösluku oli 12980,69. Aktiiviselle kauppapäivälle kertyi kokonaisvaihtoa 997,7 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.