Mainos

Pörssikatsaus: Nousua USA:n koronlaskun jälkeen

Osakekurssit ovat syöksähtäneet ylöspäin New Yorkin pörssissä. Nousu tapahtui sen jälkeen, kun Yhdysvaltain keskuspankki oli yllättäen ilmoittanut laskevansa kahta keskeistä korkoaan.

Teollisuusosakkeiden kurssikehitystä mittaava Dow Jones -indeksi nousi korkojen laskun seurauksena yli 330 pistettä. Yhdysvaltain keskuspankki laski eilen sekä niin sanottua federal funds -korkoa että diskonttokorkoa 0,25 prosenttiyksikköä. Federal funds laskettiin 5,0 prosenttiin ja diskonttokorko 4,75 prosenttiin. Viimeksi keskuspankki laski federal funds -korkoa syyskuun lopulla.

Koronlasku oli keskuspankin mukaan tarpeen Yhdysvaltain talouskasvun ylläpitämiseksi. Keskuspankki laski viimeksi federal funds -korkoa syyskuun lopulla. Tällöin se piti diskonttokoron ennallaan.

Nikkei nousussa

Kurssikehitystä mittaava Nikkei-indeksikin nousi aamulla Tokion pörssissä. Indeksin arvo kohosi 2,19 prosenttia eli 284,92 pistettä. Aamukaupankäynnin päättyessä kello 11 paikallista aikaa Nikkei-indeksi oli pisteluvussa 13 280,29.

Lähes kaikki toimialat olivat nousussa. Myös muualla Aasiassa pörssikurssit olivat nousussa. Esim. Honkongissa kurssit hypähtivät aamulla 7 prosenttia ylöspäin, kun Hongkongin korkotason arveltiin seuraavan Yhdysvaltoja alaspäin.

Valuutat ja korot

Valuuttamarkkinoilla dollari heikkeni odotetusti korkojen laskuilmoituksen seurauksena. Heikkeneminen jäi kuitenkin väliaikaiseksi ja taala on jo palannut lähes ilmoitusta edeltäneelle tasolle. Myös Yhdysvaltain pitkät korot sukelsivat eilen voimakkaasti.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.