Mainos

Pörssikatsaus: Auki mukavaan nousuun

Helsingin pörssi avautui tänään kohtalaiseen nousuun, kun sekä Nokian että Soneran kurssit lähtivät ylöspäin. Aamulla tulosvaroituksen antaneen PMJ Automecin kurssi sen sijaan romahti melkein 20 prosenttia alaspäin, ja osakkeen hinta halpeni 0,78 eurolla 3,50 euroon.

Hex-indeksi oli viidentoista minuutin kaupankäynnin jälkeen 1,66 prosenttia plussalla 12 717 pisteessä. Painorajoitettu portfolioindeksi lähti myös pieneen 0,27 prosentin nousuun. Vaihtoa kertyi ensimmäisen vartin aikana vajaat 45 miljoonaa euroa.

Nokian osake kallistui tasan yhdellä eurolla 45,90 euroon ja Sonera 0,24 eurolla 22,13 euroon. Koko tele- ja elektroniikkatoimiala lähti runsaat 2 prosenttia ylöspäin, ja vaihdetuimpien listalla pienessä nousussa olivat myös F-Secure, JOT automation ja Tietoenator.

Reippaimman noin 16 prosentin nousun vetäisi aamulla EQ Online, joka kallistui 16,07 euroon. Muista keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden kurssit lähtivät aamulla pieneen 0,23 prosentin laskuun, metalliyhtiöt pysyivät kutakuinkin entisissä lukemissa ja pankki- ja rahoitussektori kallistui 0,38 prosenttia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.