Mainos

Pörssi Nokian vietävänä

Nokian johdon myönteiset näkemykset tulevaisuudesta nostivat heti aamusta yhtiön osakekurssia, mikä samalla siivitti Helsingin pörssin vahvaan vireeseen. Pääjohtaja Jorma Ollila kertoi Lontoossa analyytikoille ja sijoittajille, että Nokian liikevaihdon kasvutavoite vuoteen 2003 on 25-30 prosenttia.

Helsingin pörssissä Nokian osake nousi 9,6 prosenttia 54,10 euroon. Nokian vauhti vain parani iltapäivällä, kun New Yorkin osakemarkkinat avautuivat ja amerikkalaissijoittajat suhtautuivat myönteisesti Nokian kasvuennusteisiin. Yhtiön osakkeen hinta on kuitenkin vielä kaukana viime kesän ennätysmäisestä 65 euron hinnasta.

Nokian vahvat ennusteet avittivat myös sen kilpailijoiden osakekursseja. Ericsson kallistui lähes neljä prosenttia, Motorola noin viisi prosenttia ja ranskalainen Alcatel seitsemän prosenttia. Ericsson ja Motorola ovat aiemmin jo ehtineet viritellä pelkoja, että matkapuhelinten käyttäjien määrän kasvu saattaa hidastua.

Nokian imussa keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi vahvistui 7,4 prosenttia 14284 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvo on 10 prosenttia, näytti 2,2 prosentin parannusta. Osakemarkkinat ottivat tyytyväisesti vastaan myös uutisen Raision ja sen amerikkalaisen yhteistyökumppanin McNeil Consumer Healthcaren sopimuksesta. Sopimus laajentaa Raision osuutta Benecolin markkina-alueista.

Raision osakekurssi näytti päivän lopuksi vajaan kuuden prosentin parannusta 1,82 eurossa. Sekin jää vielä kauas osakkeen yli 12 euron ennätyshinnasta. Keskeisistä toimialoista metsä- ja metalliyhtiöt olivat plussalla. Metsäyhtiöt olivat vahvistuneet keskimäärin 2,4 prosenttia, metallille parannusta kertyi 0,8 prosenttia. Pankki- ja rahoitusala taipui 0,4 prosenttia miinukselle. Vilkkaan päivän päätteeksi kokonaisvaihtoa kertyi 1,88 miljardia euroa, josta Nokian osuus oli 1,56 miljardia.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.