Porsche laajentaa odotetusti GTS-mallistoaan

Porschen keskikokoinen katumaasturi Macan on käynyt hyvin kaupaksi. Nyt Porsche laajentaa legendaarista GTS-mallistoa myös tähän suosikkimalliin.

Porschen normaalimallistojen sporttisimmat versiot kulkevat GTS-nimellä. Kaikista muista mallisarjoista löytyi jo GTS-versiot, mutta nyt myös Macanista on tarjolla Macan S:n ja Macan Turbon väliin sijoittuva sporttisesti varusteltu GTS. Ulkoa auton tunnistaa uusista puskureista ja mustista yksityiskohdista.

Macan GTS:n pellin alta löytyy S-versiosta tuttu 3,0-litrainen ahdettu V6. GTS-malliin tehoa on kutiteltu hieman lisää ja nyt kokonaislukema asettuu lukemaan 265 kW (360 hv) ja vääntöä puristetaan tasan 500 Nm. Näillä tehoilla ja Sport Chrono package -varustelulla auto ennättää satasen nopeuteen tasan 5,0 sekunnissa. Huippunopeutta kertyy katumaasturille kiitettävät 256 km/h.

Porsche GTS-mallit ovat aina perusmallistoa urheilullisempia. Macanin tapauksessa auto on 15 millimetriä matalampi ja alusta on säädetty vakiomalleja paremmin vauhdikkaaseen ajoon sopivaksi. Alla on jo vakiona 20-tuumaiset vanteet, minkä lisäksi jarruja sekä ajonhallintajärjestelmää on päivitetty vauhdikkaaseen ajoon sopivammaksi. Uudelleen säädetty sporttiputkisto pitää huolen ulkomaailmalle välittyvästä viestistä.

Sisätilojen osalta Macan GTS:n tunnistaa alcantaran käytöstä monissa paikoissa. Varsinaisena uudistuksena Macan saa ensimmäisen Porschen katumaasturina käyttöönsä uuden multimediajärjestelmän. Lisäksi Macaniin saa nyt ensimmäistä kertaa LED-ajovalot.

Porsche Macan GTS:n hinnat julkaistaan lähiaikoina.

Lue myös:

    Uusimmat