Mainos

Porin koulun huumejutussa jo 30 epäiltyä

Porissa ilmi tulleen nuorten huumejutun tutkinta laajenee. Juttuun liittyy jo noin 30 epäiltyä, ja poliisin mukaan epäiltyjen määrä voi vielä kasvaa.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisarioJuha Joutsenlahden mukaan epäiltyjen määrän kasvu on tyypillistä huumejuttujen tutkinnassa. Aineet ovat kulkeneet nuorille useiden välikäsien kautta.

Suurin osa uusista epäillyistä on täysi-ikäisiä, mutta joukossa on myös joitakin alle 18-vuotiaita nuoria. Jutun tutkinnan aikana on tehty useita kiinniottoja ja pidätyksiä. Joutsenlahti ei ryhdy arvioimaan, kuinka kauan jutun tutkinta vielä kestää.

Vaihtoehtoina hoito tai raastupa

Poliisi teki viikko sitten etsinnän porilaiseen Pajakouluun, jossa muutamien oppilaiden epäiltiin olevan huumetokkurassa koulupäivien aikana. Epäiltyinä on puolenkymmentä 14-16-vuotiasta nuorta, jotka ovat käyttäneet kannabista sekä huumaavia lääkkeitä jopa koulun piha-alueella.

Alaikäisten nuorten kanssa asiaa sovitellaan yhdessä poliisin, vanhempien ja syyttäjän kanssa. Osa nuorista voi välttyä oikeudenkäynniltä, mutta tämä edellyttää muun muassa hoitoon hakeutumista.

- Jos nuoren tilanteen arvioidaan parantuneen ja huumeiden käytön loppuneen, hän voi välttyä syytteeltä, Joutsenlahti totesi.

Joutsenlahden mukaan tapaus ei kerro siitä, että huumetilanne nimenomaan Porissa olisi erityisen paha. Vertailukohtana Joutsenlahti mainitsee parin vuoden takaisen nuorten huumejutun Merikarvialla. Tapauksen laajuus yllätti pienellä paikkakunnalla kaikki.

- Samanlainen tilanne voi syntyä missä tahansa. Toivottavasti tämä (Porin) tapaus herättää esimerkiksi vanhemmat huomaamaan, jos heidän lapsillaan ilmenee merkkejä huumeidenkäytöstä. Viranomaisten puolestaan on syytä antaa viesti, että nämä tapaukset otetaan vakavasti ja niihin puututaan.

Huumetutkinnan laajenemisesta kertoi Satakunnan Kansa verkkosivuillaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.