Porin Ässät avasi tyhjennysmyyntiään ja tulevaisuuden visiota: "Me emme halua olla mikään kuntoutuslaitos"

Jääkiekon kotimaisen Liigan Porin Ässät on joutunut luopumaan useista pelaajistaan taloudellisten haasteiden vuoksi. Seuran kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoi Ässien tilannekatsauksessa taustoja ja ajatuksia tulevaisuuden visiosta. Videon kokonaisuudessaan voit katsoa täältä.

Kerttula aloitti kehitysjohtajan tehtävässä viime vuoden marraskuun loppupuolella. Hän huomasi tuolloin merkittävän asian seuran sopimuspelaajien tilanteessa.

– Kun aloitin homman, niin aika pian tutustuin meidän sopimusportfolioon. Sieltä kävi ilmi, että pelaajabudjetti oli yli kaksi miljoonaa. Siinä vaiheessa seuralla oli 14 sopimuspelaajaa tulevalle kaudelle ja heidän sopimuksissaan oli budjetista 1,15 miljoonaa kiinni. Liigajoukkueessa pitää kuitenkin olla noin 30 sopimuspelaajaa. Joulun jälkeen hallitukselta tuli säästötoimenpide ja sen jälkeen tehtiin näitä pelaajaratkaisuja, Kerttula sanoo.

– Se on hyvä tässä kohtaa mainita, että saavutimme kirkkaasti säästötavoitteet. Merkittävä summa saatiin kasaan. Ässillä oli 200 tuhannen säästötavoite. Onnistuimme tuplaamaan sen. Niistä pelaajista, jotka eivät täällä jatka, pyrittiin löytämään heille sellainen ratkaisu, että pääsevät jatkamaan eteenpäin, mikäli kysyntää löytyy, Kerttula jatkaa.

Tulevaisuuden visiota on Ässissä jo toteutettu valmentajakuvioiden osalta, kun seurassa valittiin pidemmällä aikavälille päävalmentajat. Kerttula avaa seuran työskentelyä pelaajamarkkinoiden suhteen.

– Pelaajamarkkinoilla ollaan myöhässä. Olisimme voineet kilpailla rahalla, mutta kuten avasin tuossa aiemmin sitä budjettia, niin ei se suomalaisen superpelaajan hankkiminen olisi muuttanut mitään isossa kuvassa. Ulkomaalaisten ja ulkomailla pelaavien suomalaisten pelaajien kohdalla emme ole vielä myöhässä, Kerttula toteaa.

– Tässä kohtaa myydään aika paljon sitä visiota ja sitä, mihin suuntaan me haluamme viedä tätä kokonaisuutta. Vielä kuitenkin kaikki on pelkästään puheen tasolla, teot tulevat kuvaan sitten myöhemmin. Haluamme terveitä pelaajia ja jos haluamme kehittää heitä, niin meillä pitää olla taustalla sellaiset tukitoimet, että pelaajat pysyvät terveinä. Me emme halua olla mikään kuntoutuslaitos. Siinä kun on jatkuvasti kymmenen pelaajaa telakalla, niin silloin ei urheilullisesti voi saavuttaa mitään, Kerttula päättää.

Ässät pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 20. helmikuuta, kun kotikaukalossa vastaan asettuu JYP.

Lue myös:

    Uusimmat