Mainos

Pori teki sopimuksen Sundsvallin laivalinjasta

Porin kaupunginhallitus on hyväksynyt sopimuksen laivaliikenteestä ruotsalaisvarustamo Jetson Coast Link AB:n kanssa. Jetson aloittaa liikenteen Poriin nopealla katamaraanilla ensi toukokuussa. Liikennettä aiotaan jatkaa joulukuuhun asti. Porin ja Sundsvallin väliseen matkaan kuluu neljä tuntia.

Sopimuksen alkuperäinen versio allekirjoitettiin jo kaksi viikkoa sitten, mutta siinä oli ehto Porin kaupunginhallituksen hyväksymisestä. Sopimus oli viikon pöydällä. Sopimusta tarkennettiin kaupunginhallituksen vaatimuksesta "selvennyspöytäkirjalla".

Pori rakentaa sopimuksen mukaan terminaalin laivalinjan Suomen puoleiseen satamaan, Reposaareen. Varustamo saa runsas 2,5 miljoonaa markkaa maksavan terminaalin kahdeksi vuodeksi maksutta käyttöönsä. Pori luopuu myös 2,50 markan matkustajamaksusta kokonaan. Se peritään kahden ensimmäisen vuoden aikana, jos matkustajien määrä ylittää 80000. Tulevina vuosina matkustajamaksun suuruudesta neuvotellaan, jos liikenne on ollut kannattamatonta.

Pori osallistuu myös varustamon markkinointikustannuksiin ja varausjärjestelmän rakentamiseen. Kokonaiskulut niistä ovat runsas 700000 markkaa. Näihin Porin tukirahoihin kaupunginhallitus asetti kattosummat. Jos liikenne loppuu ensimmäisen purjehduskauden jälkeen, Pori saa takaisin 180 000 markkaa. Vuotta myöhemmin korvaus on 90 000 markkaa. Porin ja ruotsalaisvarustamon sopimus on voimassa vuoteen 2000 asti.

Porin ja Sundsvallin välillä on ollut aiemmin kaksi epäonnistunutta laivalinjaa. Porin kaupunki on jo pitkään pyrkinyt saamaan lauttayhteyden Ruotsiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.