Pori Jazz elättelee vielä toiveita kesän 2021 suhteen – tällaisilla menetelmillä tapahtuma olisi mahdollista järjestää

6:50
Hallitus tarkensi exit-strategiaansa, vai tarkensiko? Pori Jazzin toimitusjohtaja kertoo epäselvästä tilanteesta

Pori Jazzin järjestäjillä on vahva tahtotila tulevan kesän suhteen. 

Muutaman kuluneen viikon aikana useat festivaalit ovat ilmoittaneet peruutuksista, kuten Ruisrock ja Ilosaarirock.

Heinäkuussa Kirjurinluodon konserttipuistossa järjestettävä Pori Jazz ei ole kuitenkaan lyönyt vielä hanskojaan tiskiin tulevan kesän suhteen, vaan pitää toivoa yllä.

Hallitus totesi tänään exit-strategiaa koskevassa tiedotustilaisuudessa, että tapahtumia pyritään avaamaan tautitilanteeltaan maltillisilla alueilla. Annika Saarikko kertoi aamun tiedotustilanteessa, että enintään 50 hengen ulko- ja sisätilaisuuksia pyritään avaamaan mahdollisimman pian perustason alueilla. Tapahtuma-alaa pyritään avaamaan vielä tätä enemmän toukokuun aikana.

Jos Pori Jazz järjestettäisiin tänä kesänä 9. -17. heinäkuuta, se poikkeaisi järjestelyiltään aiemmilta vuosilta.

Koronapassin käyttöönottoa Pori Jazzin toimitusjohtaja Miika Ranne ei näe tänä kesänä vielä mahdollisena aikataulun vuoksi, mutta uskoo sen olevan hyvä vaihtoehto tulevaisuudessa.

– Suunnitelmana olisi, että yleisökapasiteettia pienennetään roimasti. Se olisi yksi isoimmista tekijöistä, jonka avulla lisättäisiin sitä turvallisuutta, Pori Jazzin toimitusjohtaja Ranne toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Pori Jazzin esiintyjäkattaus tunnetaan suurista maailmantähdistä. Vuonna 2019 festivaalin vetonaulana oli muun muassa Christina Aguilera.

Jos tapahtuma tänä kesänä järjestettäisiin, olisi ulkomaisten artistien suhteen omat haasteensa.

– Tahtotila löytyy niin esiintyjiltä kuin järjestäjiltä. Halukkaita esiintymään olisi, mutta käytännön järjestelyt tuntuvat kuitenkin koronan keskellä mahdottomilta. Tämä kesä näyttää nyt todella vaikealta ulkomaan tähtien kohdalla.

Mitä tapahtuisi, jos Pori Jazz jouduttaisiin perumaan?

– Meillä on kova tahtotila, että päästäisiin jotain järjestämään. Erotaan siinä mielessä Ruisrockista ja muista isoista festivaaleista, kun meillä on mahdollisuus pienentää kapasiteettia ja ottaa vähemmän yleisöä paikan päälle. Toimimme täysin yhdistyspohjalta ja meidän tehtävänämme on jazzmusiikin ja muun musiikin edistäminen sekä ihmisten ilahduttaminen.

Yhdistys aikoo ilmoittaa mahdollisimman pian tulevan kesän suhteen. 

– Sanoisin, että seuraavan kahden viikon aikana, vapun tienoolla meidän pitäisi pystyä kertomaan yleisön suuntaan, että minkälaista suunnitelmaa me pidämme yllä, vai pidetäänkö, Ranne lupaa. 

 Hallitus tarkensi exit-strategiaansa, vai tarkensiko? Pori Jazzin toimitusjohtaja kertoo, mitä mieltä on hallituksen viestinnästä koronapandemian keskellä. Katso yltä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja