Mainos

Pomo antaa alaisilleen ylimääräistä rahaa lomamatkaa varten – eleellä uskomaton vaikutus

Eräs yritys päätti ottaa selvää siitä, millaisia vaikutuksia ylimääräisen lomarahan antamisella on työntekijöihin. Tulokset puhuvat puolestaan. 

Mainosalan yritys SteelHousen toimitusjohtaja Mark Douglas kertoo tehneensä erikoisen havainnon seuratessaan työyhteisönsä toimintaa. Hän kertoo niin kutsutuista työmarttyyreista, jotka eivät uskalla pitää ansaitsemiaan lomia erilaisten seurausten pelossa.

Vuonna 2010 Douglas päätti katkaista kierteen ja tarjota työntekijöilleen oikeuden rajattomaan lomaan. Tämä ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta.

– Jos sinulla on vankeudessa syntynyt leijona ja sitten avaat häkin oven, se palaa mieluummin häkkiin, Douglas kertoo vertauskuvannollisesti.

– Kun kerroimme ihmisille rajattomasta lomasta, he eivät edes tienneet, kuinka tulkitsisivat sitä.

Vuoden päästä toimitusjohtaja toivoi löytäneensä ratkaisun tähän erikoiseen ongelmaan. Hän keksi ryhtyä kustantamaan työntekijöidensä lomamatkat.

Nykyisin SteelHouse maksaa työntekijöilleen 2000 dollaria eli noin 1800 euroa lomarahaa vuodessa käytettäväksi matkustamiseen ja muihin loma-aktiviteetteihin. Rahan voi käyttää kerralla tai sen voi jakaa osiin pienempiä reissuja varten.

Idea sovellettavissa kaikille aloille 

Lomarahan antaminen on kannattanut, sillä tulokset puhuvat puolestaan. Viimeisen kolmen vuoden aikana ainoastaan viisi työntekijää on irtisanoutunut 250 henkilön yrityksestä, ja työntekijöiden vaihtuvuus on lähes nolla. Yhtiö on myös todennut, että työntekijät ovat nykyisin entistä tuottavampia.

Douglas uskoo, että tämän kaltainen politiikka olisi mahdollista toteuttaa kaikilla toimialoilla, vaikka idea voikin ensi alkuun tuntua pelottavalta.

– On eri asia sanoa, että sinulla on kolmen viikon loma, kuten useimmat yritykset tekevät. Toinen asia on sanoa, että tässä sinulle rahaa ja jos et mene lomalle, nämä rahat menevät kirjaimellisesti hukkaan.

Douglas kertoo, että tämän kokemuksen myötä hänen ajatusmaailmansa on muuttunut lopullisesti. Ennen kaikkea hän haluaa, että työntekijät matkustaisivat ja nauttisivat elämästään.

Jos pomosi ei vielä kustanna lomamatkojasi, poimi videolta vinkit lomakassan kerryttämiseen.

8:30

Lähde: BusinessInsider  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.