Mainos

Nainen ei ostanut vuoden aikana mitään turhaa – tämän hän oppi

Vuosi ilman shoppailua ja heräteostoksia sai naisen ymmärtämään, mitkä asiat ovat elämässä aidosti tärkeitä.

Taloustoimittajana kymmenen vuotta työskennelleen Michelle McGaghin mukaan kaikki hänen ystävänsä, sukulaisensa ja kollegansa uskoivat hänen olevan erinomainen raha-asioiden hoitamisessa. Totuus oli kuitenkin toinen. Telegraph-lehdessä aiheesta kirjoittanut nainen kertoo tuhlanneensa aiemmin tuhansia vuodessa täysin tarpeettomiin ostoksiin, kuten kahviin, ulkona syömiseen ja vaatteisiin.

Tästä intoutuneena McGagh päätti tasan vuosi sitten ryhtyä 12 kuukauden mittaiseen ostolakkoon, joka päättyi paremmin kuin kukaan olisi osannut odottaa.

Muutoksia sosiaalisessa elämässä

Aivan täysin nainen ei tietenkään voinut luopua rahan käytöstä, mutta hän asetti itselleen tarkat säännöt siihen, mihin hän saisi käyttää rahaa ja mihin ei. McGagh sai käyttää rahaa pakollisiin menoihin, kuten asuntolainaan ja puhelinlaskuihin. Lisäksi hän sai käyttää viikossa 35 euroa perheensä ruokaostoksiin sekä hygieniatarvikkeisiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kieltolistalle joutuivat sen sijaan elokuvaillat, ravintolaillalliset, julkinen liikenne, uudet vaatteet, kuntosalijäsenyys ja kauppareissujen heräteostokset.

Kun rahaa ei kulunut mihinkään ylimääräiseen, McGagh huomasi hyvinkin pian pankkitilinsä saldon kasvavan. Säästöön jääneet rahat hän sijoitti asuntolainansa poismaksuun. Päätöksen myötä nainen kertoo myös sosiaalisen elämänsä vilkastuneen. Hän kävi miehensä ja ystäviensä kanssa pyöräilemässä, kävelyillä ja kiertelemässä museoita ilmaispäivinä.

– Nämä yksinkertaiset huvit tekivät minut iloisemmaksi kuin yksikään kallis ravintolaillallinen, nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka rahan käyttämättömyys toi mukanaan lukuisia hyviä puolia, oli yksi asia, jota nainen todenteolla kaipasi – nimittäin uusien vaatteiden ostamista. McGagh ei olisi millään malttanut odottaa, että hän saisi ostaa uudet farkut pyöräilystä kuluneiden tilalle.

"En tarvitse asioita ollakseni onnellinen"

Kun vuosi oli kulunut, oli aika tutkia tuloksia. Laskelmien jälkeen nainen tuli siihen tulokseen, että vuoden aikana hänelle oli kertynyt säästöön yli 22 400 puntaa eli noin 27 200 euroa. 

– Ymmärsin myös, että en tarvitse asioita ollakseni onnellinen. Ajan viettäminen rakastamieni ihmisten kanssa tekee minut onnellisemmaksi, ja jos minulla on rahaa käytettävissä, käytän ne mieluiten heihin. Kuten matkustaakseni isoisäni luo tai vieraillakseni ystäväni luona Australiassa, McGagh kertoo.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka McGagh ei aio jatkaa tulevaisuudessa yhtä tiukalla linjalla, hän kertoo löytäneensä vuoden aikana tasapainon säästämisen ja kulutuksen välille. Taloudellinen turvallisuus ja tyytyväisyyden tunne nousivat hänen tärkeysjärjestyksessään nyt materiaalin yläpuolelle.

– Ostan vain tarpeellisia asioita, laitan vähän syrjään lomia, pubireissuja ja muuta hauskaa varten, mutta olen luopunut esimerkiksi takeaway-kahvista kokonaan, McGoghan toteaa.

Video: Kesäloma on lähempänä kuin luuletkaan!

8:30

Lähde: Telegrpah 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.